İstihdamda rekor üstüne rekor! Bakan Işıkhan duyurdu: Sayımız tarihi zirveyi yakalamış durumda

Yayın Tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 19:06:00

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 19:06:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirveyi yakalamış durumda. İşsizlik oranımız da son 15 aydır tekli hanelerde. dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda, el birliğiyle her alanda yoğun bir çalışma dönemi icra ettiklerini vurguladı.

Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:

"Bilhassa hedeflerimizi gerçekleştirmek ki hedefimiz, tam bağımsız bir kalkınma sürecidir. Bu tam kalkınma sürecini gerçekleştirebilmek için de yerli ve milli unsurları harekete geçiriyoruz. Bunu gerçekleştirebilmenin en önemli yollarından birinin ise sağlıklı işleyen bir çalışma hayatı ve sosyal güvenlik sisteminden geçtiğini hepimiz biliyoruz.

Bu noktada sizleri rahatlatmak, işverenlerimizin karşılaştığı zorlukları azaltmak, bürokratik yükü hafifletmeye yönelik çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere İŞKUR vasıtasıyla işverenlerimizi ve işçilerimizi bir araya getiriyor, işverenlerimizin aradığı elemanı bulmasına yardımcı oluyoruz.

Diğer yandan, teşviklerimiz ve desteklerimizle işletmelerinizin büyümesine ve istihdamlarını artırmalarına katkı sunuyoruz. Önümüzdeki dönem, yine işverenlerimizi istihdam artışı noktasında desteklemeye devam edeceğimiz bir dönem olacak."

Işıkhan, savaşların ve çatışmaların yoğun olduğu bir coğrafyada, "yüzyılın felaketi" diye adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlere rağmen geçen yıl yüzde 5,1 büyüme gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Büyüme için gerekli tüm adımları atmaya devam ettiklerini belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirveyi yakalamış durumda. İşsizlik oranımız da son 15 aydır tekli hanelerde.

Orta Vadeli Plan'da 2024 yıl sonu işsizlik oranı hedefimiz yüzde 9,3 ve bu hedefimizi yakalamak için de tüm imkanlarımızı seferber etmeye gayret ediyoruz. 2007-2023 yıllarında kadınlarımızın iş gücüne katılım oranını tam 12,7 puan artırarak OECD ülkeleri arasında birinci olduk. Aynı dönemde kadınların istihdam oranını da 10,3 puan artırdık ve bu alanda da dördüncü durumdayız."