0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00

3 kuruş için ciğerlerimizi yakacaklar

Bursa’da kimliği belirsiz kişilerce ormanlık alana 120 teneke tiner atıldı. Tenekeler ekiplerce bir facia yaşanmadan toplanırken yetkililer tinerin, imha maliyetinden kaçmak isteyen işyeri sahiplerince atılmış olabileceğini belirtti. 

Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Köyü ile Ovaakça Köyü arasındaki çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana,  gelişigüzel halde atılmış içi tiner dolu 120 teneke bulan hurdacıların hemen jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldıktan sonra atıl haldeki tenekeleri bir araya topladı. 

3 YILDA 2 KERE YANDI 

Yapılan incelemenin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla tiner tenekeleri kamyonete yüklenip yediemin deposuna götürüldü. Jandarma nezaretinde taşınan tiner tenekeleri tek tek kontrol edildi. Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer aynı bölgenin yakınlarında 3 yıl içinde 2 büyük yangının meydana geldiğini hatırlattı. 

‘BU EN KORKUNCU’ 

Gelişigüzel atılan tinerin çok az miktarının büyük bir yangın felaketine yol açabileceğine dikkat çeken yetkililerden Erkan Kötökli “Söylenecek kelime bulamıyorum. Bunu yapan eminim, vicdanen rahat değildir. Gelecekte çocuklarımıza torunlarımıza nasıl bir dünya bırakacağız biz. Ev atıkları zaten ormanlarımızı kirletiyor, ancak bu en korkuncu ve tehlikelisi ‘’ dedi.  Facianın eşiğinden dönüldüğünü vurgulayan Kötükli ‘’ Tamamen kimyasal ve yanıcı özelliğe sahip bir madde.  Allah korusun traktörle o yoldan geçen bir kişi yanlışlıkla sigara izmariti atması faciaya neden olurdu’’ şeklinde konuştu. 

İNCELEME BAŞLATILDI 

Olayla ilgili inceleme başlatan yetkililer, kimyasal maddelerin toplu imhasının yüksek maliyetli olduğunu belirterek bazı kişi ya da işyeri sahiplerinin bu maliyetten kaçmak için tiner maddesini kanuna aykırı bir şekilde ormana atabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 

20 hektar kül olmuştu 

Bursa Mudanya’da geçtiğimiz yıl ağustos ayında çamlık alanda yangın çıkmış, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, yolun karşı tarafına da sıçramıştı. İtfaiye ekiplerinin söndürmek için seferber olduğu yangında, 20 hektarlık ormanlık alan küle dönmüştü. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX