0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2019 Salı 09:08:00 - Güncelleme:19 Mart 2019 Salı 11:00:00

15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'in babasından CHP'lilere tepki: Hangi yüzle geldiniz?

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Yiğit, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü törenlerine katılan CHP'lilere 'Hangi yüzle geldiniz?' diyerek tepki gösterdi.

Bünyan ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde şehitlikte tören yapıldı. Törene katılan 15 Temmuz Şehidi Komiser Yardımcısı Cennet yiğit'in babası Yahya Yiğit, CHP temsilcilerini de alanda görünce, "Hangi yüzle buraya geldiniz. Ben buradan ayrılıyorum" diyerek tepki gösterdi. Alandan ayrılan Yahya Yiğit, şehit kızının kabri başında tören bitene kadar bekledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki şehitlikte tören yapıldı. Törende Kaymakam Ömer Şahin ve Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu tarafından şehitlik anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan tarafından dua edildi.
 

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Harekât Daire Başkanlığı'na düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Yiğit, törene CHP İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Navruz'un da katıldığını gördü. Yiğit, "Hem çocuklarımıza kurşun atanlarla bir olacaksınız hem de buraya geleceksiniz. Hangi yüzle buraya geldiniz, onlar buradaysa ben yokum, ya onlar gidecek ya ben gideceğim, onlarla aynı havayı teneffüs etmem" diyerek törene katılan CHP yöneticilerine tepkisini dile getirdi. Güvenlik görevlileri ve protokol üyeleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Yiğit, daha sonra tören alanından ayrılarak, kızının kabri başında program bitene kadar bekledi.

SABAH'a konuşan Yiğit, "Başkan adayını şehitlikte görünce kendimi tutamadım, kan beynime sıçradı. Bunlarınki bukalemun siyaseti. Bunlarda yüz yok. Şehit ailelerinin suratına sırıta sırıta bakıyorlar" dedi.

 

(İHA-Sabah)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX