0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:16 Ocak 2019 Çarşamba 10:01:00

BAE'den skandal YPG açıklaması

Türkiye’nin YPG/PKK'ya yönelik operasyonuna karşı çıkan BAE Dışişleri Bakanı Gargaş, teröristlerden yana saf tuttu.

Haddini aşarak birçok kez Türkiye'yi eleştirmeye kalkan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Twitter hesabından, terör örgütü YPG/PKK’ya destek açıklamasında bulundu. 

AKLAMAYA KALKIŞTI 

YPG/PKK’nın yasadışı faaliyetlerini, örgütün DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlarla aklamaya çalışan Gargaş, “YPG'nin DEAŞ’ı yenmekte oynadığı rol ışığında, onların geleceğine dair bölgesel ve uluslararası endişeler meşru” dedi. Gargaş, “Bundan hareketle, Kürtlerin rol ve konumunu sadece siyasi çerçevede ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde ele almak Arapların çıkarına” ifadelerini kullandı. 

SUUDİLERİN DESTEKÇİSİ 

Daha önce de Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Gargaş, Türkiye'nin Suudi Arabistan'ı hedef alan tavrı nedeniyle bölgedeki konumuna zarar vereceğini ve nüfuzunu sınırlayacağını öne sürmüştü. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX