0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:19 Mart 2019 Salı 09:39:00

'Biz buradayız'

Başkan Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 104.Yılı töreninde Bizans hayali kuranlara seslendi.  “Kıyamete kadar burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız” diye konuştu. 

Başkan Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı töreninde Yeni Zelanda'daki terör saldırısına değinerek, “Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. Biz Trakya'sıyla, Anadolu'suyla bu ülkedeyiz, biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Roman'ıyla buradayız, Çanakkale'deyiz, Türkiye'deyiz. Bin yıldır buradayız, inşallah kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız” diye konuştu. 

ASIM'IN NESLİ İŞTE BURADA 

Düşman güçlerine yönelik “Dedeleriniz geldiler ve burada olduğumuzu gördüler. Sonra kimileri ayakları üzerinde, kimileri tabutla geri döndüler. Şayet aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz” diyen Erdoğan, onların da dedeleri gibi uğurlanacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine dikkati çekti. Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çanakkale bizim için, namusunu çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan Asım'ın neslinin sembolüdür ve Asım'ın nesli de işte burada. Dostça gelirseniz sizi ağırlayacaklar, düşmanca gelirseniz de ona göre muamele edecekler. Tıpkı çukur eylemleriyle ülkemize kafa tutmaya kalkışan teröristlere, tıpkı Suriye sınırımıza musallat olan DEAŞ'lı ve PKK/PYD'li katillere yaptığımız gibi hepinizi ayak bastığınız yere gömecekler. 

BİZ TARİHİ KANIMIZLA YAZDIK 

Bu iş öyle masum insanların üzerine haince kurşun sıktığınız silahın kabzasına boyayla isimler, tarihler yazmakla olmaz. Biz tarihi Çanakkale'de kanımızla yazdık. Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde yazdık. Bugün yine yazacağız, yine yazacağız, yine yazacağız. Gabar'da yazdık, Cudi'de yazdık, Tendürek'te yazdık, Kandil'de yazdık, burada da yazarız. Biz tarihi, sınırda teröristleri yok ederek, 15 Temmuz'daki gibi darbecileri çıplak ellerimizle püskürterek yazdık, biz tarihi şanla, şerefle onurla yazdık, daha yazacak çok tarihimiz var. 

AYNI KAYNAKTAN BESLENİYORLAR 

Münbiç'te yazacak tarihimiz var, Fırat'ın doğusunda yazacak tarihimiz var, Filistin'de uygulanan zulme, Kudüs'ün mahremiyetine yönelen saldırılara karşı yazacak tarihimiz var. İsrail'in başındaki zatın oğlunun ifadeleriyle Yeni Zelanda'daki teröristin ifadeleri aynı, aynı kaynaktan besleniyorlar. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm masumlara, tüm Müslümanlara ve Türklere kalkan ellere karşı yazacak tarihimiz var.” 

ŞEHİTLER ANITI'NDA DUA 

Çanakkale'den  helikopterlerle Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'ne gelen Erdoğan, anıta  çelenk koydu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş şehitler için dua etti. Duanın ardından “Şehitlik Defteri”ni imzalayan Başkan Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Programın sonunda Şehitler Abidesi'ndeki Hisarlık Tepe mevkiinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camii'nin açılışını da gerçekleştiren Erdoğan, camiyi yaptıran OPET ve Türk Hava Yolları'na teşekkür etti. 

Erdoğan, inşası süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarını inceledi. Kendisine verilen barete günün tarihini yazdı ve imzasını attı. 

KİNİNİZİN CANLI OLDUĞUNU ANLADIK 

Erdoğan, Yeni Zelanda'daki terör saldırısının bireysel değil, örgütlü bir olay olduğunu söyledi. 

Konuşmasında Türkiye toprakları üzerinde hesap yapanlara seslenen Başkan Erdoğan, “Çanakkale'den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki mesajınızı aldık. Hislerinizi de niyetinizi de anladık. Kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Bir teröristin 50 Müslümanı öldürmesinin de ne olduğunu anladık” dedi. 

ALDIĞIMIZ NEFESİ ÇOK GÖRDÜNÜZ 

Erdoğan sözlerini, “Yaşadığımız toprakları da aldığımız nefesi de bize çok gördüğünüzü anladık. 'Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçemeyeceksiniz' tehdidini, manifestosunda ifade edenin ne tür bir terörist olduğunu da anladık. Bu bireysel bir olay değildir, örgütlüdür” diye sürdürdü. 

ÇANAKKALE'Yİ RUHUNDA YAŞATAMAYANLAR VAR

Erdoğan, “Çanakkale Savaşı'nı savaşlardan bir savaş sananın, bu topraklarla da bu milletle de, bu ülkeyle de ilgisi yok demektir” diyen Başkan Erdoğan, “Çanakkale'yi ruhunun derinliklerinde yaşatmayan hiç kimsenin bu ülkeyle ve bu milletle ilgili tek cümle dahi kurmaya hakkı yoktur” ifadesini kullandı. 

DÜŞMANA MEZAR EDERİZ 

Mehmet Akif Ersoy'un,”Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerini anımsatan Erdoğan, “Allah, bir daha bu milleti Çanakkale'deki gibi bir imtihana tabi tutmasın. Şayet böyle bir durum ortaya çıkarsa emin olun ki tıpkı 104 yıl önce olduğu gibi Çanakkale'nin denizini de, topraklarını da o düşmanlara mezar etmekten asla çekinmeyiz” diye konuştu. 

TROYA MÜZESİ'NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ 

Törende konuşan Erdoğan, müzenin Çanakkale'yi tarihiyle buluşturduğunu söyledi. 

Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı Töreni'nin ardından Başkan Erdoğan Troya Müzesi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, “Bu güzel tören münasebetiyle sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Bugün de tarihimize sahip çıkma noktasında önemli bir adım daha atıyoruz. Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX