0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 09:45:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 13:54:00

Son Dakika: Denizli'de korkutan depremler! Can kaybı yok, 3 vatandaşımız hafif yaralandı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde deprem meydana geldi. Deprem Denizli'nin yanı sıra İzmir ve Antalya'da da hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.5, Kandilli 5.6 olarak açıkladı. Depreme ilişkin açıklama yapan AFAD, son bir saatte 28 ayrı artçı depremin meydana geldiğini, can kaybı yaşanmadığını 3 vatandaşımızın hafif yaralandığını duyurdu.

Denizli'de bu sabah saat 9.34'te AFAD'ın verilerine göre 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Denizli'deki deprem yerin 5.0 kilometre derinliğinde meydana gelirken, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü önce 5.6 olarak duyurduktan sonra 5.7 olarak revize etti. Depremin ardından  4,5 ve 4,8'lik artçılar meydana geldi. AFAD, ilk saatte 28 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. 

Merkez üssü Denizli olan deprem çevre illerde de hissedildi. Bazı binalarda hasar oluştuğu bilgisi geldi.

VALİ KARAHAN: CAN KAYBI YOK

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğünde depremde, ilk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığını söyledi. AFAD ekiplerinin çalışma başlattığını ifade eden Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can kaybı yok. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür" dedi.

BAŞKAN ZOLAN: DEPREMİ CİDDİ ŞEKİLDE HİSSETTİK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise depremi ciddi şekilde hissettiklerini kaydetti. İnsanların evlerine girmekte tedirginlik yaşadığını söyleyen Zolan, "Merkez üssü olan bölgelerde hasarımız var. Orada arkadaşlarımız müdahale ediyorlar. Bir evde bir yangınla ilgili ihbar geldi. Ona da itfaiye ekiplerimiz müdahale ettiler. Hasar bilgileri geldi, ancak hayati anlamda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor'' diye konuştu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ, HASTALAR BAHÇEYE ÇIKARILDI

Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer ise, paniğe neden olan, artçılarla sallanmaya devam eden ilçede, okulların tatil edildiğini duyurdu. Bu arada Acıpayam Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalar yatakları ile bahçeye çıkarıldı.

DEPREM SIRASINDA 1'İNCİ KATTAN ATLADI

Denizli'de deprem sırasında 1'inci kattan atlayan Feride Ordu yaralandı. Ordu, sağlık ekipleri tarafından tedaviye alındı. Acıpayam'ın kırsal mahallerinde bazı evlerde hasar meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Uçarı Mahallesi Muhtarı Serkan Aydın, "Oturulan 10- 15 kerpiç ev kısmi olarak yıkıldı. Yaralanan kimse olmadı. Artçı sarsıntılar sürüyor. Televizyon izliyordum. Televizyon devrildi, bu sırada evden çıkamadım" dedi.

DEPREMİN ARDINDAN BAZI KÖYLERDE YIKIM OLDU

Acıpayam Belediye Başkanı can ve mal kaybının olmadığını ancak bazı binalarda hasar meydana geldiğini söyledi. Pınaryazı Köyü muhtarı Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, bazı köy ve mahallelerde yıkılan evlerin olduğunu ancak kendi köylerinde bir yıkımın olmadığını belirtti.

Kumafşarı Köyü muhtarı Kemal Çakır ise Acıpayam Merkezden olumsuz haberler aldıkları ifade ederek, kesin olmayan bilgiye göre bir kişinin depremde hayatını kaybettiğini söyledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX