0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:31 Aralık 2018 Pazartesi 10:13:00

2019’da işletmelere destek yağacak

2018’de sağladığı desteklerle şirketlerin yükünü azaltan KOSGEB, 2019’da da KOBİ’lere cansuyu olacak. Gelecek yıl işletmelere 2 milyar 250 milyon lira kaynak sağlanacak. 

Uluslararası ticarette KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak, ihracattan daha fazla pay almasını sağlamak ve şirketlerin üstündeki yükü azaltmak için sağlanan destekler hız kesmeden devam ediyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, KOSGEB'in, gelecek yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yönlendirmesiyle desteklerin yüklendiği misyon itibarıyla yeni bir anlayışla verileceğini söyledi. 

YERLİ ÜRETİME ÖNCELİK 

Türkiye'nin ithal ettiği ürünlere yönelik yerli üretim yapan KOBİ'lere öncelik tanınacağını dile getiren Uzkurt, şöyle devam etti: “Özellikle yerlileştirme ve millileştirme politikamızın bir gereği olarak, bu konu KOSGEB'in odaklanacağı en büyük alanlardan biri olacak. Bununla birlikte teknolojik dönüşümünü, yüksek teknolojik alanlara evrilme adına orta yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında geliştirmiş ve üretim için destek isteyen KOBİ'lerimize de önemli oranlarda destek sağlayacağız.” 

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN 

‘İhracat ve katma değeri yüksek ürünleri üreteceğim' diyen KOBİ'lerin de desteklerden yararlandırılacağını ifade eden Cevahir Uzkurt, “Buna ilişkin destek programlarımızı kurguladık. Önümüzdeki dönemde bu destek programlarını yürürlüğe koymuş olacağız” dedi. KOSGEB Başkanı Uzkurt, KOSGEB'in destek bütçesinin yüzde 18-19'a varan oranlarda artırıldığına dikkati çekerek, bütçenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanmasından dolayı hükümete ve milletvekillerine teşekkür etti. 

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Bu kapsamda 2 milyar 250 milyona yakın bir KOSGEB bütçesinin onaylandığını dile getiren Uzkurt, “2019 yılında bu bütçeyi girişimci ve KOBİ'lere kullandırmış olacağız inşallah. Bu bütçeyi doğru adreslere ve doğru bir şekilde kullandırarak, ülke ekonomisine daha fazlasıyla geri dönüşü sağlayacak bir anlayışıyla bu destekleri vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX