0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00

'Yüz yüze konuşalım'

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesiyle ABD arasındaki sorunları çözmek için Donald Trump’a “Açık sözlü, yüz yüze bir diyalog” çağrısı yaptı. 

Venezuela’da 20 Mayıs’ta yapılan seçimlerde, yüzde 68 oy oranıyla ikinci kez Devlet Başkanı seçilen Nicolas Maduro, ABD’ye zeytin dalı uzattı. Maduro, Univision kanalına verdiği röportajda, iki ülke arasında yaşanan gerginliklere çözüm bulmak amacıyla ABD Başkanı Donald Trump’a ‘yüz yüze görüşme’ çağrısı yaptı. 

ÇOK FARKLI İNSANLARIZ 

Tarafların birbirlerini anlaması için diyalog kurması gerektiğini söyleyen Başkan Maduro, “Çok farklı insanlar olduğumuzu biliyorum. Başkan Trump ve ben farklı ülkelerde, ama aynı yarımküredeyiz. Bir süre sonra konuşmak, birbirimizi anlamak zorunda kalacağız. Açık sözlü, doğrudan, yüz yüze bir diyalog fırsatı bulmayı umarım” diye konuştu. 

POMPEO'YA DAVET 

Trump’a Venezuela hakkında yanlış bilgiler iletildiğini kaydeden Maduro, “Böylece raporlarda söylenenlerin gerçek olmadığını, gerçekte neler yaşandığını anlatabilirim. Trump benim konuşabileceği, pazarlık edebileceği bir insan olduğumu görebilecek” ifadelerini kullandı. Maduro ayrıca “Bütün meseleler tartışılabilir” diyerek ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu da Venezuela’ya davet etti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX