Cildi on yaş gençleştiriyor! Bu jel uygulamak çok ucuz ve pratik
Yayın Tarihi: 13 Aralık 2024 Cuma 12:02:00
Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2024 Cuma 12:02:00
Aloe vera bitkisi olmayan kalmamıştır. Özellikle aloe vera jelini cilt sağlığı için kullanmak isteyen hanımlar komşusunda dahi görse köklendirip eve getiriyorlar. Aloe vera jeli gerçekten söylenildiği gibi etkilimi? Detaylar haberimize...
Aloe vera, Aloe cinsine bağlı bir bitki türüdür. Dağılım alanı geniştir ve birçok bölgede istilacı tür olarak tanımlanır.
Her dem yeşil olup asıl olarak Arap Yarımadasından gelse de, dünyada tropik ve yarı tropik ortamlarda da yetişir. Yüzyıllardır tıbbi kullanım ve ticaret amacıyla yetiştirilir.
Reçete gerektirmeyen, doğal bir şekilde topraktan çıkan, % 96'sı su olan ve evinizde bile rahatlıkla yetiştirebildiğiniz şifalı bir şey olduğu için insanlar bu bitkiyi, birbirinden görüp etkilenerek denemek istiyor.
ALOE VERANIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
Aloe vera, özellikle jel formunda kullanıldığında cilt yaralarının iyileşmesine katkı sağlar.
Cilt yaralarıyla birlikte cildi nemlendirir, sivilceleri temizler, siyah nokta oluşumunu önler, ölü deriyi yeniler ve kırışıklıkları önler.
ALOE VERA JEL YÜZE SÜRÜLÜR MÜ?
Aloe vera jelinin cilde uygulanması oldukça basittir.
Aloe veranın yapraklarından jeli çıkardıktan sonra yüze doğrudan sürmek mümkündür.
Günde sabah ve gece olmak üzere iki kez uygulayarak etkileri görülebilir. Sivilceli veya tahriş olan bölgeye parmak ucuyla masaj yapılabilir.
ALOE VERA JELİ YÜZDE NE KADAR KALMALI?
Cildi temizledikten sonra, aloe vera jeli yüze eşit bir şekilde sürülebilir ve 10-15 dakika bekletilebilir. Ardından ılık suyla durulayarak cildinizdeki jel kalıntıları temizleyebilir.
ALOE VERA NELERE İYİ GELİR?
Aloe vera, A, C, E vitaminleri ve çeşitli B vitaminleri de dahil olmak üzere besin açısından zengindir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum, çinko ve potasyum gibi temel mineraller içerir.
Aloe veranın faydaları; yanıklar ye yaralara iyi gelmesi, sivilce ve akneye iyi gelmesi, yanıkların iyileşme süresini kısaltması, yaraları iyileştirmesi, sedef hastalığı etkilerini hafifletmesi, uçuk virüsüne iyi gelmesi, kabızlığı gidermesi, diş sağlığına iyi gelmesi ve ağrıları gidermesidir.
Not: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak kullanmaları gerekir.