0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2019 Salı 13:53:00 - Güncelleme:19 Mart 2019 Salı 14:04:00

Alman şirkette skandal uygulama! Türkçe konuşmak yasak...

BMW’nin Garching bei München kentinde bulunan ve 50 milletten 7 binden fazla çalışanı olan fabrikasında Türkçe konuşmak yasaklandı.

TM Dijital Haber Merkezi

Alman otomobil üreticisi BMW’nin Münih yakınlarındaki Garching bei München kentinde bulunan ve içerisinde 50’den fazla milletten 7 binden fazla çalışanı olan fabrikasında Türkçe konuşmak yasaklandı.

Bild gazetesinde yer alan habere göre, Türk asıllı Alman çalışanların vardiya veya mola zamanları fark etmeksizin, aralarında Türkçe konuşmalarına yasak getirildiği açıklandı.

Yaklaşık 20 Türk’ü bir vardiyaya koyan ve aralarında Türkçe konuşmalarını yasakladığı öğrenilen bir ustabaşının, bu yasağı sosyal alanlarla da genişlettiği bildirildi.

Söz konusu yasaktan etkilenen ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirten Türk çalışanların şikayetini değerlendiren İnsan Kaynakları biriminin, çalışanların yanında yer aldığı öğrenildi.

Şirket Sözcüsü Joshen Frey, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Şirket, çalışanlarının hangi dili konuşacakları konusunda bir yaptırımda bulunmuyor, ancak çalışma talimatlarının herkesçe anlaşılabilmesi adına bunun Almanca olması gerektiği noktasında bir sınırlama getiriyor.” diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX