0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:16 Ocak 2019 Çarşamba 08:11:00

Ege'de Yunan vahşeti

Aydın Kuşadası’ndan açılan göçmen botu, Yunan askerleri tarafından batırılmaya çalışıldı. Oluşan dalgalar nedeniyle bottan düşen 9 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybederken, 46 kişi ise son anda Türk Sahil Güvenliği ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Kuşadası’ndan yasadışı yollarla Yunanistan’ın Sisam Adası'na gitmek üzere yola çıkan, içinde kadın ve çocuklar da dahil 47 kaçak göçmenin bulunduğu lastik bot, dün sabah saatlerinde battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, karadan 5 mil açıkta düzensiz göçmenlerin bulunduğu botun su aldığı ihbarı üzerine, 3 sahil güvenlik botu ve bir sahil güvenlik helikopteriyle olay yerine gitti. Ekipler, havadan ve denizden yapılan müdahaleyle, bottaki 46 göçmeni kurtardı. 9 yaşındaki bir kız çocuğunun ise cesedine ulaşıldı. 

YEMEK VE GİYSİ VERİLDİ 

Kurtarılan göçmenler, Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kuru giysi ve yiyecek verilerek, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na getirildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, 46 kişinin Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. Hayatını kaybeden 9 yaşındaki Zeynep Fazıl ise hastanenin morguna kaldırıldı. Göçmenler, ifadelerinde Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerini fark etmelerine rağmen müdahalede bulunmayıp ölüme terk ettiğini söyledi.  

‘ÖLDÜRMEYE KALKTILAR’ 

Faciada kızını kaybeden Muhammed Fadıl, Yunan bahriyelilerin yanlarına geldiklerini, çok fazla dalga olduğundan dolayı kendilerini kurtarmaya çalışacaklarını düşündüklerini söyleyerek, “Bize motoru kapatmamızı söylediler. Botumuza bir ip bağladılar. Bizi kendi botlarıyla birlikte döndürmeye başladılar. Şapkalı 2 kişi vardı. İnsanlık dışı bir şey. Bizi öldürmeye kalktılar” dedi. Botta çocukların olduğunu söylemelerine rağmen kendilerini dinlemediklerini belirten Fadıl, “Çok fazla dalga olduğu için botun içine su girdi. Ben iki çocuğumu kurtardım ama diğerini kurtaramadım” ifadesini kullandı.  Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sahil Güvenlik helikopteri tarafından saat 05.30'da tespit edilen, yarı batık haldeki göçmen botunda bulunan 46 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış ve bir düzensiz göçmenin cansız bedeni denizden alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerden alınan ilk ifadelere göre, kayıp olmadığı öğrenilmiş olup ihtiyati olarak bölgede arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir” denildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX