0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Seyirci değil taraftar

Spekülasyonların ardı arkasının kesilmediği ilk devre sonrası, Beşiktaş ligin 2.devresine her açıdan radikal kararlarla başladı. Hane içinin bu kadar güzel yönetildiği bir devre arası, son zamanlarda olmamıştı.  

Yakın geçmişin gazete başlıkları “Başkan neşteri vurdu”, “Hoca reçeteyi yazdı” şeklindeydi. Ancak bu sefer Beşiktaş camiasında nostalji rüzgarları esti! Eskiden bir oyuncu grubu işleri savsakladığında, taraftar devreye girer, ansızın bir antrenman sabahında neşteri vururdu. O neşterin verdiği mesajla, takım bir anda kendine gelirdi. Son zamanlarda tribün jargonu ile “çekirdekçi” diye adlandırılan kesimin hâkim olduğu tribünlerde, bu tip taraftar reaksiyonları pek yaşanmıyordu. Eğer bugün gelinen noktada Beşiktaş yıllar sonra ilk defa kampa 2 önemli pozisyon eksiğini kapatarak başlamış, yanına elde bulunan ismen vasıflı ama cismen vasıfsız oyuncu grubu ile alakalı radikal kararlar almışsa, bunun en büyük sebebi taraftar neşteridir. İlk yarıda 17 maçın 10 tanesinde kayıpların yaşandığı, sezonun yarısının forvetli ama golcüsüz kapatıldığı, hoca ve yönetici bütünlüğünün olmadığı 17 haftanın faturası taraftar reaksiyonu sonrası bir anda toparlandıysa; kimse kusura bakmasın bu taraftar camianın ordinaryüs profesörüdür. Caner Erkin’in maç öncesi yaptığı sosyal medya paylaşımı, devre arasının en etkili transferinin Beşiktaş taraftarının geri dönüşü olduğunu net bir şekilde göstermektedir. 

Şimdi sıra artık o özlenen Beşiktaş'ı yeniden izlemeye geldi. İleride basan, maçın temposunu ayarlayan, oyuna, oyuncuya, sahanın her alanına hükmeden takımın tadını yaşamaya geldi.

Şafak Malatya Diğer Yazıları

Devam filmi

28 Aralık 2019

Eyyam VAR adalet YOK

27 Aralık 2019

Sinameki

23 Aralık 2019

Eksik

16 Aralık 2019

Fatura

09 Aralık 2019

Kartallar gibi...

03 Aralık 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX