Alaca'nın 2 lezzeti daha tescillendi: Alaca Çılbır Yemeği ve Alaca Hingal Yemeği'ne coğrafi işaret

Yayın Tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 14:40:00

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 14:40:00

Alaca'nın eşsiz lezzetlerinden Alaca Çılbır Yemeği ve Alaca Hingal Yemeği artık resmi olarak tescilli. Çorum'un Alaca ilçesinin yöresel lezzetlerinden Alaca Çılbır Yemeği ve Alaca Hingal Yemeği, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Böylelikle bu yemekler, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda tanınma fırsatına kavuştu.

Türk mutfağının dünya çapında bilinirliliği artıyor. Çorum'un Alaca ilçesi gastronomi alanındaki yerini daha da sağlamlaştırıyor.

Alaca'dan iki özel lezzet Alaca Çılbır Yemeği ve Alaca Hingal Yemeği coğrafi işaretli ürünler listesinde yerini aldı.

Alaca Çılbır Yemeği

Patlıcanın şahı hünkar beğendi oldu

Alaca ilçesinin yöresel lezzetlerinden olan Alaca Çılbır Yemeği ve Alaca Hingali, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret alarak tescillendi.

Alaca Hingal Yemeği

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet Zeki Durak'tan alınan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile Alaca'ya ait "Çılbır Yemeği" ve "Hingal Yemeği" tescillendi.

Püf noktalarıyla Boşnak Tatlısı tarifi!

Alaca'nın eşsiz lezzetlerinin ulusal düzeyde tanınması ve korunması adına önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. İlçenin gastronomi turizmi potansiyelini artıracak bu gelişmenin aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlaması bekleniyor.

Öte yandan, Çorum ilinin tescilli 19 coğrafi işareti bulunuyor. 40 başvurunun ise tescil işlemlerinde sürecin devam ettiği biliniyor.

Tığ gibi yapan diyet! 1 haftada 7 kilo verdiriyor