Polise silahlı saldırı! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Yayın Tarihi: 23 Eylül 2024 Pazartesi 10:21:00

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2024 Pazartesi 10:21:00

İstanbul Ümraniye'de kıstırılan hırsızlık firarisi çıkan arbedede polisin silahını alarak rast gele ateş açtı. Saldırıda bir kadın polis şehit oldu, bir polis ile zanlının annesi yaralandı. Saldırgan yaralı yakalandı. Olayın ardından yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 23 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşandı. Motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik polis operasyon düzenledi.

Kıstırıldığı kontrol noktasında yakalanan zanlı, çıkan arbedede polisin silahını gasp ederek rast gele ateş açtı. Olayda iki polis ile zanlının annesi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevre hastanelere kaldırıldı.

Ağır yaralanan 27 yaşındaki kadın polis hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralanan bir polis ile zanlının annesinin tedavisi sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yaralı olarak yakalanan 19 yaşındaki firarinin 26 adet suç kaydı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.