Yenidoğan çetesinin karanlık yüzü: Tüyler ürperten gerçekler bir bir ortaya çıkıyor! Kilit isim konuştu...

Yayın Tarihi: 20 Ekim 2024 Pazar 10:07:00

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2024 Pazar 10:07:00

Türkiye'de infial yaratan Yenidoğan çetesiyle ilgili tüyler ürperten gerçekler bir bir ortaya çıkıyor. ‘Yenidoğan çetesi' soruşturmasında kilit isim konuştu. Soruşturmanın başlamasını sağlayan 'bilgi sahibi' sıfatıyla ifadelerine yer verilen dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü biriminde uzman olarak görev yapan Dr. Malik Türkay Esin, her şeyin 2023 Mart ayında gelen bir şikayetle başladığını anlattı. Dr. Malik Türkay Esin, “Kayıtları dinlemesem bir korku filmi olduğunu düşünürdüm.” dedi.

'Yenidoğan çetesi' soruşturmasının kilit ismi konuştu. Kayıtları dinlerken şahit olduklarını bir korku filmi olarak niteledi.

HER ŞEY BİR ŞİKAYETLE BAŞLADI

Soruşturmanın başlamasını sağlayan ve iddianamede 'bilgi sahibi' sıfatıyla ifadelerine yer verilen Dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi'nde uzman olarak görev yapan Dr. Malik Türkay Esin, her şeyin 2023 yılı Mart ayında gelen bir şikâyetle başladığını anlattı.

İŞTE YENİDOĞAN ÇETESİNİN KARANLIK YÜZÜ

ÖZEL EKİP İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü olan bugün ise sağlık bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun özel ekip kurulması yönünde talimat verdiğini aktardı. Sürecin o günden bu yana nasıl şekillendiğini anlattı.

Soruşturmada gün geçtikçe tüyler ürperten gerçekler de bir bir ortaya çıkıyor. Şüphelilerden hemşire olan Hasan Basri Gök, hastaneye getirilen bir bebeğin ağır narkotik ilaçlar ile uyutulduğunu sonrasında bebeğin günden güne morarmaya başladığını anlattı.

"GEBERT ONU" DEDİ

Çete üyesi Hasan Basri Gök'ün kayıtlarda şu ifadeleri kullanıyor:

"Bir bebek hastaneye geldi. Geldiğinde durumu kötü değildi fakat yatışının 2 ya da 3. gününde durumu kötüleşmeye, kalp anomalisi sıkıntısı yaşamaya başladı. Fırat Sarı, bebeği kalp ameliyatı ile ilgili herhangi bir tedavi yapılamayacak, olumsuz koşullardaki birinci International Hastanesi'ne sevk ettiği için bebeğe hastanede herhangi bir ameliyat işlemi uygulanamadı. Hastanede bebekten sorumlu kişi Hakan Doğukan Taşcı'ydı. Hatta bebeğin ailesi ile görüşen Doğukan, kendisini doktor olarak tanıtmış ve bebeğe doktor sıfatı ile müdahale ediyordu. Bebeğe uygulanabilecek tek ilaç bir kalp ilacıydı. Hakan Doğukan bu ilacı veriyordu. Bir ara ilacı kesti. Ağır narkotik ilaç ile bebeği uyuttu. Sonrasında bebek müdahale edilmesine rağmen kalp anomalisi olduğu için günden güne morarmaya başladı ama Hakan Doğukan Taşcı verdiği ilaçlar ile bebeği yaklaşık olarak 1.5 ay kadar tuttu"

Hasan Basri Gök'ün söz konusu bebek hakkında Hakan Doğukan Taşçı'ya gebert onu dediği de kayıtlara geçti.

BEBEKLER NARKOTİK İLAÇLA UYUTULDU

Çete Üyesi Hemşire Hasan Basri Gök, "Ben bebeğin kötü durumda olduğunu bildiğim için Hakan Doğukan'a bebeğin fazla yaşamayacağını, sürekli bebeğe ilaç vererek zorla yaşatmasının bir anlam ifade etmeyeceğini, bebeğin bu hastane koşullarında vefat edeceğini söylemiştim." ifadelerini kullanıyor.

Çete üyesi Hasan Basri Gök'ün yabancı uyruklu bir çocuğun doğumu sonrasında aileden günlük 5 bin lira para istediği de ortaya çıktı. Sonrasında bebeğin yenidoğan servisinde hayatını kaybetmesiyle çete üyelerinin aileden günlük yatak ücretlerini toplu olarak 80 bin lira olarak talep ettiği belirlendi.

Ailenin parayı vermeyeceğini söylemesi üzerine ise Hasan Basri Gök'ün "Parayı getirmezseniz çocuğu vermeyiz. Kimsesizler mezarlığına gömeriz" dediği ortaya çıktı. Yabancı uyruklu ailenin İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyeti sonrasında çete üyeleri, hayatını kaybeden bebeğin cansız bedenini aileye vermek zorunda kaldı.

SGK İNCELEME BAŞLATTI

Sosyal Güvenlik Kurumu da "yenidoğan çetesi" soruşturmasında 3 başmüfettiş ve 3 müfettiş ile inceleme başlattı.

Açıklamada, "Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 24 Kasım 2023 tarihindeki talebi üzerine konuyla ilgili 29 Kasım 2023 tarihinde inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Ayrıca, savcılığın soruşturma yürüttüğü hastaneler arasından SGK ile anlaşmalı olanlara yönelik gerekli incelemelerin titizlikle sürdürüldüğü, mevzuat gereği anlaşmalı oldukları hastaneleri yalnızca fatura ve mali açıdan denetleyebildikleri belirtildi.

Soruşturmanın adli boyutunda ise savcılık çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

HASTANENİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

"Yenidoğan Çetesi" soruşturmasında adı geçtiği iddia edilen hastanelerden ikisi İstanbul'da kapatılmıştı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Özel Reyap Hastanesi'nin de ruhsatı iptal edildi. Hastanenin ruhsatının iptal edilmesiyle birlikte hastalar taburcu edilecek. İstanbul'da ise ruhsatı iptal edilen özel hastane sayısı 9 oldu.