0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Eylül 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:08 Eylül 2019 Pazar 08:00:00

Mide sorunlarına deniz kadayıfı

Deniz kadayıfı üşütmeye bağlı karın ağrısını da kısa süre içerisinde geçirir.

Gastrit ve ülser gibi mide sorunlarının şifası ‘deniz kadayıfı otu’nda... Bu otla demlenen çayı düzenli olarak tükettiğinizde astım ve nefes darlığı sorunlarından da kurtulmanız mümkün.

Deniz kadayıfı günümüzde az bulunsa da aslında en çok kullanılan ve bitkiler arasında popüler sağlıklı bir bitkidir. Kullanımında herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Deniz kadayıfı görüntü olarak yosuna benzemektedir. Ancak güneşte kurutulduğunda beyaz ve sarımsı renkte tıpkı tel kadayıf şekline gelmektedir. Vücudu besleyici özelliği bakımından inanılmaz sağlıklıdır. Vücutta yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır.

IHLAMURLA KARIŞTIRIN

Genellikle nezle ve öksürük gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. İshal gibi mide ve bağırsak sorunlarında da yapıcı etkisi bulunur. Yumuşatıcı ve ferahlatıcı özelliği bakımından vücut için losyon olarak da tüketilmektedir. Bir çeşit su yosunudur. Deniz kadayıfı sadece denizde yetişir. Denizden toplanan bu bitkiler toplandıktan sonra denizden geçen herhangi bir virüs veya farklı zararlı bir maddenin kalmaması için suyla yıkanır daha sonrasında güneşte kurumaya bırakılır. Denizkadayıfı tek başına tüketildiğinde sağlık açısından faydalıdır ancak bazı bitkilerle karıştırılırsa hastalığın iyileşme zamanı daha aza inebilir.

BAL TATLANDIRIR

Deniz kadayıfı ıhlamur bitkisi ile karıştırılarak içilirse, balgam söktürücü özelliği bakımından inanılmaz fayda sağlamaktadır. Eğer ıhlamurla karıştırdığınızda içilmeyecek kadar tadı kötü durumdaysa bir kaşık bal karıştırılarak tüketilebilir. Nefes darlığı yaşıyorsanız ve nefes alırken zorlanıyorsanız sinirli ot diye adlandırılan bitki ve biberiyle kaynatılıp süzüldükten sonar çay olarak tüketilebilir.

KEKİK VE NANE EKLEYİN

Herhangi bir bitkiyle karışımı gerçekleştikten sonra tat olarak kullanamayacak olursanız bal ile tadlandırabilirsiniz. Bir başka fayda ise ıhlamur, nane ve kekik ile karıştırılarak gastrit, ülser hastalığınız bakımından kullanabilirsiniz. Eğer nezle olmuşsanız deniz kadayıfı bitkisini süt ile beraber kaynatıp ılıdıktan sonra içebilirsiniz. Hastalıklar açısından iyi olduğu kadar cilde de inanılmaz faydası bulunmaktadır. Özellikle de ilerleyen yaşlarda ne yazık ki karşımıza çıkan kırışıklıkların giderilmesinde de çok kullanılmaktadır. Bunun için deniz kadayıfını losyon halinde getirerek gece uyumadan önce vücudunuza sürebilirsiniz. Göğüs hırıltılarında veya ağrılarında göğüs yumuşatıcı özelliği bakımından da kullanılabilir.  

HAZIRLANIŞI

Günlük olarak hazırlamanız daha sağlıklı olacaktır. Normal bir kullanım için bir fincan suyun içerisine yaklaşık 4 gr ekleyip 10 dakika kadar kaynattıktan sonra süzüp içebilirsiniz.

Nezle gibi soğuk algınlığı hastalıklarında her türlü nezle durumunda kullanımı mümkündür. 

Vücut üzerinde inanılmaz rahatlatma özelliğine sahiptir.  

Bağırsaklara da inanılmaz fayda sağlamaktadır. Hazmı kolaylaştırır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX