Yayın Tarihi:
18 Ekim 2019 Cuma 06:00:00
Navigasyonlu implant tedavisi
Tıp alanında “navigasyon sistemi” olarak adlandırılan “cerrahi yönlendirme sistemi” diş tedavisindeki tüm diş, ağız ve çene bilgilerini doktora iletip, implantın yapılacağı en uygun yeri tespit ederek doktora yol göstermektedir. Sistem, tedavi esnasında tespit ettiği yerden kayma olursa doktoru uyararak hata yapma payını sıfıra indirmektedir.
Sistemin genel işleyişi hastadan alınan çok detaylı dijital tomografi bilgisiyle cerrahi planlama yapılması ve bu planın müdahale sırasında hastaya uygulanması üzerine kuruludur. Üç boyutlu planlama ve dijital tomografi panaromik röntgene göre büyük avantaj sağlamaktadır.
Güvenilir bir yöntem
Sistem sayesinde doktorun dişetini kesip kemiği görmesine gerek kalmaz. İmplant tedavilerinde doktor, dişetini keserek kemiğe ulaşır ve kemiğe bakarak bir tedavi yolu izler. Bu teknolojiyle sinirlerin yerinden kemik kalınlığına kadar detaylı tüm bilgiler anında elde edilerek, uygun tedaviye güvenilir şekilde ulaşılabilmektedir. Güvenli ve hızlı bir şekilde implant tedavisi imkanı sunan sistem, doktor hatalarının yanı sıra kanamaların ve yanlış implant uygulaması sonucu oluşan rahatsızlıkların önüne geçmektedir.
Üç aşamada sorunsuz tedavi
“Cerrahi yönlendirme sistemi” 3 aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, çenenin 3 boyutlu tomografisi çekilir. Çekilen tomografi sayesinde elde edilen detaylı çene-kemik bilgileri 3 boyutlu olarak görüntülenir. Bu bilgiler “Cerrahi yönlendirme sistemi”ne aktarılır. Ardından hastanın ağzına, içinde gözler bulunan sensörler yerleştirilir. Bu sözel alıcılar sayesinde doktorun yaptığı tüm mimetrik hareketler monitöre yansır. Doktor, monitörde tedavi edeceği alanı görerek bu alandaki çene bilgilerini, sinirlerin derinliğini ve kemik kalitesini rahatlıkla görebilir. Sensörler doktoru saniyelik zaman dilimlerinde uyararak implant yuvasının en doğru yere açılmasını sağlar. İmplant yuvasının uygun şekilde hazırlanması ve ameliyat komplikasyonlarının azalması implantın kemiğe kaynamasını hızlandırır.
Hızlı doku iyileşmesi sağlar
Kemik dokuyu görmek için dişetinin açılmasına gerek kalmadığından daha az ağrı ve ödem meydana gelir, doku iyileşmesi daha hızlıdır. Bu yöntemle yapılan tedaviyle enfeksiyon riski minimuma iner.
Bu teknoloji sayesinde implant uygulamaları esnasında karşılaşılabilecek sorunlar önceden belirlenir, analiz edilir ve ameliyat esnasında sürpriz yaşanmaz.
Doğru açı ve konumda implant yerleştirilmesini sağlar. Modern teknoloji desteği alt çene bölgesinde 3 boyutlu görüntüleme teknolojisine rağmen implant uygulaması için sınırlıdır. Bu kesin olmayan ve uygun yerde olmayan detaysız delmeye, yavaş ve yetersiz iyileşmeye sebep olur.
Operasyon sonrasında ise ameliyat kesiği, kanama ve dikiş olmadığı için çok hızlı iyileşme sağlanır.
Hastadan alınan çok detaylı dijital tomografi bilgisiyle cerrahi planlama yapılması panaromik röntgene göre büyük avantaj sağlar.