0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İki hata iki gol

Galatasaray ilk yarıda çok iyi bir alan baskısı yaptı. Bordo-Mavililer bu baskıdan çıkıp topu oyunda tutamadı. Kanatlardan çok iyi gelen sarı-kırmızılı ekibin ataklarında Bordo-Mavili savunma oldukça gedikler verdi. Trabzonspor’un kadrosunda cezası sebebiyle yer alamayan Onazı 90 dakika boyunca aranan isimlerin başında yer aldı. Sağ kenarda Yusuf sol kenarda Abdülkadir’in zaman zaman değişerek oynarlarken Fırtına’nın gol umudu Burak Yılmaz sahada yok gibiydi. 

Arjantinli Sosa olmazsaydı Trabzonspor belkide pas yapma yetisini kaybeden bir ekip olacaktı. Bu maçta Abdülkadi’in yerine N’Doye tercih edilebilirdi. Bu oyuncu hem geri hem de hücumda ayağında top tutup takımın ileriye çıkması sağlamasıyla bilinen bir isimdi. Ancak Rıza Hoca’nın tertibi kendine göre doğru ise bizim daha fazla söyleyecek bir sözümüz yok. 
Ev sahibi takım açısından tempolu bir 45 dakika oynandı. Trabzonspor geriye yaslanarak sadece kalesi korumakla yükümlü bir oyun anlayışı içersinde yer aldı. Orta sahasını ve savunmasının ceza yayının önüne yerleştiren Fırtına’nın oyuncuları böylece top ile oynanacak tüm etkili alanı sarı-kırmızılı takıma bıraktı. Bordo-Mavili takım, Galatasaray ceza sahasına neredeyse girişkenlik çabasını oluşturmadı. 

Pozisyon üretemedi. Golcü oyuncu Burak’ı 3. Bölgeye koşturamadı. Fırtına sahada isteksiz bir tablo çizdi. Galatasaray daha azimli ve sahadaki onbiri kazanmak için başla başla çalıştı. Erken gol Trabzonpor’u biraz olsa da etkiledi. Bordo-Mavililer ilk yarı hiçbir şey yapmadı. Fırtına, İstanbul’da Galatasaray karşısında iki oyuncusu tarafından yapılan bariz hatadan goller gbördü kalesinde. Halbuki, ikinci yarıya iyi başlayan Trabzonspor’da stoeper bölgesine çekilen Okay’ın hatası golcü Gomis affetmedi. Sarı-Kırmızılı çok pozisyon buldu. Bordo-Mavili takımın son dakikalarda Kucka ile orta sahadan kazandığı gol yılın jeneriklik pozisyonu olsa gerek. Fırtına durdu, Galatasaray vurdu. Hakem Fırat Aydınus iyi bir maç yönetti.

Kamil Anahar Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX