0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Negredo farkı!

Beşiktaş ilk yarıda Trabzonspor’dan daha net pozisyonlar buldu. Wagner Love ve Talisca ile girilen gol olabilecek pozisyonları Siyah-Beyazlı ayaklar kullanamadı. Trabzonspor’un ilk ciddi gollük pozisyonunu ise N’Doye yakaladı ancak bu oyuncu topu ayağının altından kaçırdı. Başka de kayda değer bir an yoktu ilk 45 dakikada. 

Trabzonspor’un kadrosuna baktığımızda Sosa ile beraber 4-5-1, Beşiktaş ise sahaya 4-2-4 oyun sistemiyle yayıldı. Konuk ekipte Talisca ve Love’nın pas alışverişi mükemmel tehlikeliler oluşturdu Fırtına’nın kalesinde. Trabzonspor’un sol kulvarında Novak’ın koruduğu alandan gole gitme isteği açıkça gözüktü Beşiktaş’ta. Nedense Bordo-Mavililer maalesef buraya bir tedbir almadı. 

Savunma özellikleri ağır basan oyuncularla Beşiktaş karşısına çıkan Trabzonspor’da Kucka, tüm topları kötü kullandı veya rakibine kaptırdı. Okay Yokuşlu takımını biraz rahatlatan oyuncu olarak göze çarptı. Sosa ise bilinen oyuncu. Zaman zaman savunmasına yardımcı oldu. Karadeniz ekibini konuk ekibin kalesine yanaştırmak ve taşımak isteyen oyuncu Abdülkadir idi. Her iki takımın kaleyi gördükleri sert sut denemesi yapan oyuncukları pek etkili değildi. 

İkinci yarıda her iki teknik direktörün hamleleri maçın sonucunu etkiledi. Beşiktaş’ta oyuna giren Negredo, gol atamadı ama Babel’in attığı iki golün içindeydi. Bu da Güneş’in doğru hamlesiydi. Trabzonspor’da Rıza Çalımbay’ın Yusuf Yazıcı ile Rodellega’yı oyuna alması skoru etkilemedi. 

İstanbul ekibi Trabzonspor’u Negrode gibi usta ayağının yaratıcılığı ve Babel’in bitiriciliğiyle yenmeyi başardı.

Kamil Anahar Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX