0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

TRABZONSPOR PENALTI BİLE ATAMIYOR

Ligin son haftalarda beraberliğe abone olan iki ekibinin Başkent’teki mücadelesinin ilk 45 dakikası genellikle orta sahada geçti. Bordo-Mavili ve Kırmızı-Siyahlı takım pozisyon üretmekte zorluk çektiler. Ama her iki takım da kalelerinde tehlike atlattılar.

Karadeniz ekibinde Kamil Ahmet sağbekte görev yaparken, orta alanda mücadele performansı daha yüksek olarak değerlendiren Bero’nun tercih edilmesi bana göre enteresan bir hamleydi. Gençlerbirliği cansiperane oynarken, Trabzonspor’da savunmada savaşan sadece Hubocan ile orta alanda Abdülkadir vardı. Orta alanda yer alan Okay sürekli geri oynayarak Fırtına’nın ataklarında fren görevi yaptı!

Trabzonspor, Kolombiyalı Rodellega ile iki kez pozisyona girdiyse maalesef gol ayağı olamadı. Arjantinli Sosa ise topu paylaşmada etkisini sürdürdü. Ankara ekibi Trabzonspor’un üzerine sağ kenardan Ahmet Oğuz ile giderek pozisyon bulmak istedi. İlk 45 dakikada her iki takımın kalecisi de çok rahat idi..

İkinci yarı, ilk yarıdan daha yüksek tempoda oynandı. Her iki takım da girdikleri pozisyonları cömertçe harcadılar. Ankara ekibinin en etkili oyuncusu Abdul Khalili’nin şutu direkte patlaması konuk ekibin önemli şansıydı. Karadeniz takımında Bero ve Kucka adeta etkisiz personel. Sahaya değil misafirliğe çıkmışlar. Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yine çekingenlik içinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Elinde Castillo ve N’Doye gibi oyuncular varken Bero’nun 11’de olması ilginç.

Ya penaltıyı attırdığınız oyuncuya bakın. Uğur suç sende değil. Kadroda dünya yıldız Sosa ile top vuruşları etkili oyuncular bulunurken 3 metreye pas atamayan stopere penaltı attırsanız hem de o da plase vurursa sanki Messi…

Hakem Alper Ulusoy, Trabzonpor, Gençlerbirliği kalesinde gol ararken sakatlık sebebiyle oyunu kesmesi ne kadar hataysa, Başkent ekibinin kaptan Uğur Çiftçi’nin N’Doye’a ceza alanı içindeki hareketini penaltı ile cezalandırması o kadar doğruydu. Ancak Trabzonspor’da Burak yok penaltı bile atamıyor.

Kamil Anahar Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX