0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Bu sidik yarışı engellenmeli

Son birkaç yıldır referandumdu, milletvekili seçimiydi, mahallî seçimlerdi, Cumhurbaşkanlığı seçimiydi derken, çok yoğun siyasî rekabet süreci yaşadık… 

Son kulvara giren atletler gibi, Mart 2019’daki mahallî seçimleri bekliyoruz. Hem de heyecanla!.. 

Bu heyecan seçimi alma-kazanma heyecanı değil… 

Bu heyecan, eh bunu da atlatırsak, bir dört yıl artık seçim yok, kafamız rahat olacak!.. 

Evet, vatandaştaki beklenti bu!.. 

Partilerin tabanı da seçimin sonuçlarını pek umursamıyor bu sefer!.. Tabiri caizse şu birkaç senede üst üste gelen seçim maratonları, halkı biraz da bezdirmiş dersem, abartmış olmam!.. 

Farklı parti tabanlarıyla yaptığım görüşmeler, gözlemler sonucu halktaki duruş şu: 

Belediyeyi hangi parti alırsa alsın, bir şey değişmiyor ki!.. A partisinden de olsa, B partisinden de olsa, gelen su parasını, çöp parasını, emlak vergisini almayacak mı?.. Alacak!.. 

Hangi partiden olursa olsun, çöpleri temizlemeyecek mi, kaldırımları yenilemeyecek mi?.. 

Yani kısaca diyor ki, Belediye seçimleri çok da önemli değil!.. 

Vatandaş, 20 sene önce böyle düşünmüyordu… 

Zira şehirlerin başta altyapı olmak üzere, belediye hizmetleri açısından karneleri hiç de iyi değildi… 

Şu 16 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Ak Partili belediyeler, küçük bir azınlığı hariç, gerçekten çok iyi çalıştılar!.. 

Her yıl hemen hemen tüm şehirlere konferanslara gidiyorum. Şehirlerin 10 yıl önceki durumları ile, bugünkü durumları arasında dağlar kadar fark var. 

Değişmeyen şehirler CHP ile HDP’li belediyelerin yönettiği şehirler!.. 

Bu gerçek Ak Parti yöneticilerini rehavete sevk etmesin!.. 

Yerelde, başkanlık için parti içi çekişmeler, halkta tepkilere sebep oluyor… Ankara örneği özellikle büyük sıkıntılara sebep oluyor tabanda!.. 

Bu çekişmeler ile, şu ekonomik kriz gemlenemezse; yani tiksinti ile öfke birleşirse, bir zamanlar ANAP’ın başına gelen tsunami felaketi, Ak Partili belediyelerin de başına gelirse, kimse şaşmasın!.. 

Dost uyarılarım devam edecek, Ak Partili belediye başkan adayları akıllarını başlarına alsınlar… Doymak bilmeyen ihtirasları, milletin canını sıkarsa, bu tsunami ülkeye büyük zarar verir!

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX