Astrolog Özlem Recep açıkladı Algol yıldızı hangi burç için ne demek? 19 Ağustos'a dikkat

Yayın Tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:00:00

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:00:00

Algol yıldızı uzunca bir süredir Uranüs gezegeniyle birlikte kavuşum halinde. Çok yakında 19 Ağustos tarihinde de Kova burcunda gerçekleşecek Dolunay hattıyla sert açı yaparak bizi ciddi anlamda etkilemeye hazırlanıyor. Peki, Algol yıldızının burçlara etkisi ne olacak? Cevaplar haberimizde…

GUNES.COM/Astrolog Özlem Recep

ABONE OL

Astrolojiye ilgi duyanlar 19 Ağustos tarihinde de Kova burcunda gerçekleşecek Dolunayla birlikte Algol yıldızını araştırmaya başladı. "Algol yıldızı nedir, Algol yıldızından korunmak gerekir mi, Algol yıldızının burçlara etkisi ne?" gibi soruların yanıtı araştırılmaya başlandı.

Kadim Astrologlar, yüz yıllar boyunca senenin belirli günlerinde Algol yıldızının parlaklığını gözlemlermiş. Çift yönlü etkisi olan Algol yıldızının parlaklığına göre o senenin iyi mi kötü mü geçeceğine karar verir, hazırlıklarını yaparlarmış.

ALGOL YILDIZI NEDİR?

Algol yıldızı diğer ismiyle halk arasında şeytan yıldızı olarak da bilinir. Mitolojik karakterlerle baktığımızda Medusa ve Şahmeran semboliklerini görebiliriz. Medusa'nın düşmanları korkutan, bakışlarıyla düşmanlarını yok eden bir yanının olduğunu bilen eski uygarlıklar, zamanında bu semboliği pek çok yapının inşasında kullanırlarmış. Bunlardan bazıları İstanbul Yerebatan sarnıçlarında da görülmektedir.

Algol yıldızı iyi yanıyla fiziksel saldırı yapan düşmanlardan, negatif saldırılardan koruyan yanını ve finansal toprak zenginliğini anlatmaktadır.

Ancak Algol yıldızının karanlık yanıysa cinsel şehvet suçlarını, kontrolsüz cinselliği, boğulmayı, boğaza alınan darbeleri, kadınların haksız yere idam edilmesini, tecavüze uğramasını ve suçlanmasını, savunmasız canlıların göreceği eziyetleri, toprak ve maddi kaynaklarla ilgili kıtlığı getirir. Algol yıldızının karanlık yanıyla ilgili örnek vermek gerekirse Hitler dönemini söyleyebiliriz.

Son yıllarda Algol yıldızının karanlık yanı ışıdığı için dünya çapında toprak savaşlarının arttığı, dünya çapında kadınlara ve savunmasız canlılara yapılan eziyetlerin arttığı ve kıtlık sürecin içerisine girdiğimizi göstermektedir. Ülkemiz açısından Algol yıldızı Boğazları anlatmaktadır.

19 AĞUSTOS'A DİKKAT!

Uranüs gezegeniyle kavuşum yapan Algol yıldızı yakın zamanda gerçekleşecek olan 19 Ağustos Kova Dolunay hattı ve tutulmalarla birlikte 3 ay, ne yaparsak yapalım kontrol edemeyeceğimiz, beklenmeyen olaylara sebebiyet verecek cinsten.

Dünya çapında savaş döngülerinin kızıştığı, ülke liderlerine suikastların artışı, toplum içindeki ayaklanmaların ve isyanların çoğaldığı, boğazların güvenlik önlemlerinin artması gereken döngüleri, sokak hayvanlarının yaşadığı üzücü olayları, kadın cinayetleri, cinsel suçların artış döngüsünü, kıtlığı, boğulma ve idam benzeri, boğaz ve boğaz bölgesini merkez tutan intihar eylemlerinin arttığı süreçleri anlatabilir.

KORUNMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?

Öncellikle yüce Yaratıcıya sığınmak ve başımıza gelen en kötü olayın bile hayrımıza döneceğini unutmadan hareket etmeliyiz. Enerjisel anlamda ayna ve ayna içeren takılar takmamız bu negatifi üzerimizden atmamız için iyi olabilir.

ALGOL YILDIZININ BURÇLARA ETKİLERİ

Koç: Sevgili Koç, önemli ameliyat süreçleri sizi bekleyebilir. Sizin ve sevdiklerinizin önemli check up kontrollerinden geçmesi önemli görünmektedir. Maddi kaynaklarla ilgili borçlanma, aile soyundan kişilerin vefatı ve mirası.

Boğa: Sevgili Boğa, aile içindeki dengelerin bir anda değişmesi sizi bekleyebilir. Evliliğinizle ilgili beklenmeyen kararlar sizi yıpratabilir. Önceki eşiniz, dost gibi görünen düşmanlarınıza ve rakiplerinize dikkat etmelisiniz. Evinizin satışı gündeme gelebilir.

İkizler: Sevgili İkizler, çalışma hayatınızda beklenmeyen sürprizlere hazırlıklı olmalısınız. Bazı haksızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Bu süreçlerin sağlığınıza etki etmemesini önemsemelisiniz. Evcil hayvan kayıpları ya da hırsızlıkları yaşayabilirsiniz. Yanınızda çalışan kişilerin kötü niyetleri ve iş değişiklikleri süreçleri beklenebilir.

Yengeç: Sevgili Yengeç, aşk hayatınızda beklenmeyeni beklemelisiniz. Bu süreç sizi etkileyebileceği gibi çocuklarınızı etkileyebilecek pek çok konuyu da içerebilir. Cinsel hayatınızda kontrolsüzlük ve evlilik dışı çocuk ihtimalini getirebilir.

Aslan: Sevgili Aslan, aile soyundaki karışıklıkları anlatan bir sürecin içerisine girebilirsiniz. Anne ve anne soyundan kişilerin kayıpları, hastalıkları ve tedavi süreçleri yaşanabilir. Ev sahibinizle aranızdaki gerginlikler ve bir anda iş yeri ya da evinizi değiştirme kararı alabileceğiniz gibi ederinden düşük fiyata ev satmaya karşı dikkat etmelisiniz. Bu süreçte eviniz depreme dayanıklı mı kontrollerinizi yaptırmalısınız.

Başak: Sevgili Başak, en yakınlarının bir anda sırt dönmesini yaşayabilirsiniz. Aile içindeki akrabaların, en yakın arkadaşların ve kardeşlerin bir anda diğer yüzüyle karşılaşabilirsiniz. Trafikte dikkatli olmalısınız. Trafik kazaları ve cezaları yaşanabilir. Kamu ve devlet kuruluşlarında çalışıyorsanız ya da öğrenciyseniz farklı bir şehre ya da memlekete zorunlu taşınma süreci içerisine girebilirsiniz.

Terazi: Sevgili Terazi, maddi kaynaklarla ilgili temkinli adımlar atmalısınız. Miras, eşinizin ailesinden kalan bir para ya da elinizdeki toplu paraları iyi değerlendirmeniz gereken bir dönemden geçmektesiniz.

Akrep: Sevgili Akrep, hayat mı değişiyor yoksa siz mi? Değişime direnmeyin, bazen hiçbir şeyi elinizle tutamazsınız. Dış görünüşünüz, iş bağlantılarınız, hayatın içerisinde sırtınızı yasladığınız her şey bir anda değişebilir. Bu döngü içerisinde en önemlisi detaylı bir check up kontrolü olabilir. Sinsi üreyen bir rahatsızlığın bir anda ortaya çıkma ihtimali bulunuyor.

Yay: Sevgili Yay, psişik saldırılara açık olduğunuz bir dönemden geçmektesiniz. Negatif enerjinin arttığı bu döngü içerisinde korunma dualarınızı arttırmalı, içe dönmeli, meditasyon ve şifa teknikleriyle ilgilenmelisiniz. Bu dönem içerisinde yaşadığınız gizlilikler varsa pek çok şey ortaya çıkabilir. Sizi sıkıntıya sokan, tehdit eden, gizli düşmanlarınıza karşı önlem almalısınız. Bu dönem maddi yatırımlara ve dolandırıcılıklara ekstra dikkat etmelisiniz.

Oğlak: Sevgili Oğlak, kalabalık ortamlarda yaşanılan karışıklıkların arasında kalma ihtimaliniz bulunuyor. Bu süreçler aynı zamanda arkadaş ortamınızdaki bazı kişilerle büyük karışıklıklar yaşayıp yollarınızın ayrılmasını da anlatabilir. Uzak ülke seyahatlerinizde kalacağınız yer, bulunacağınız ortam ve tanıştığınız kişilere biraz daha dikkatli olmalısınız. Kendinize bu dönem şu soruları sormanızı önerebilirim. "Ben doğru yere mi hayal kuruyorum?"

Kova: Sevgili Kova, kariyer hayatınızla ilgili beklenmedik süreçleri yaşama ihtimaliniz bulunuyor. Eğer ki önemli bir şirkette çalışıyorsanız yöneticiniz değişebilir. Kariyer süreçlerinizi evrimleştirmeniz gerekebilir. Baba ve baba soyunda bulunan yakınlarınızla olası karışıklık ya da hastalık ihtimalleri bulunabilir. Kariyer alanında zorlanıp yön değiştirmeniz gerekecek olaylar yaşanabilir.

Balık: Sevgili Balık, eşinizin ailesiyle yaşanabilecek sıkıntılara açık bir sürecin içerisinden geçebilirsiniz. Eğer ki evliyseniz bu tür sebeplerden dolayı boşanma ihtimaliniz bulunuyor. Hukuksal süreçlerle ilgili daha önceden sıkıntı yaşadığınız konuların tekrarı gündeme gelebilir ve ceza alabilirsiniz. Yükseköğrenim için şehir değiştirmek ve göç etmek isteyebilirsiniz. Aile soyundan büyük anne, dede gibi yakınlarınızın rahatsızlıkları gündeme gelebilir.

Yazımı Şems-i Tebrizi'nin sözleriyle tamamlamak istiyorum ve size kocaman sevgiyle sarılıyorum.

"Nerden bileceksin hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?"

Gözü liderlikte olan 3 burç