44 yıllık cinayet teknoloji sayesinde çözüldü! Sigara izmaritindeki DNA katili ele verdi

Yayın Tarihi: 03 Eylül 2024 Salı 10:02:00

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2024 Salı 10:02:00

ABD'de 1980'de işlenmiş cinayet 44 yıl sonra sigara izmaritindeki DNA ile aydınlandı. Yıllar sonra gelişen teknoloji sayesinde aydınlanan cinayet vakası sigara izmaritinden elde edilen DNA ile çözüldü. Olay yerinden alınan izmarit, katilin yakalanmasını sağladı. İşte, 44 yıl sonra aydınlanan cinayete ilişkin tüm detaylar karşınızda...

Cinayet, ABD'de 1980 yılında gerçekleşti. Cinayet davası dönemin teknolojisinin yetersizliğinden çözüme kavuşamamış dava rafa kalkmıştı.

Olay yerinden alınan sigara izmariti 44 sene cinayeti aydınlattı. Günümüz teknolojisi ile incelenen sigara izmariti 44 yıllık cinayet dosyasını kapattı.

Sigara izmaritinden alınan DNA örneği katilin bulunmasını sağladı.

Gelelim 44 yıllık cinayeti sigara izmaritindeki DNA ile çözdüren olayın detaylarına...

DHA'da yer alan habere göre, cinayet ABD'nin Washington eyaletinde 26 Şubat 1980'de işlendi.

Dorothy Marie Silzel isimli bir kadın evinde ölü bulundu ve yerel polis olayı cinayet vakası olarak kayıtlara geçirdi.

Cinayet sonucuna varılan olaydaki otopri raporuna göre, Dorothy isimli kadın boğulmaya bağlı olarak öldürülmüştü.

Dorothy'nin evinin önünde bulunan sigara izmariti dönemin teknolojik yetersizliklerinden dolayı incelenememiş ve cinayet dosyası rafa kalkmıştı.

Kibarlığıyla polisleri bile şaşırttı!

CİNAYET 44 YILLIK SONRA SİGARA İZMARİTİNDEKİ DNA İLE AYDINLANDI

Michigan eyaleti Van Buren İlçe Şerif Ofisi'nin 2023'te aldığı davada, sigara izmariti incelenerek bir DNA'ya ulaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Dorothy Dottie Marie Silzel en son 23 Şubat 1980 akşamı Washington'da yerel bir pizza restoranında 22:00-10:15 saatleri arasında mesaisini tamamladıktan sonra görülmüştür. Arkadaşlarının ve aile üyelerinin endişeleri üzerine Dottie'nin sağlık kontrolü yapılmış ve olay yerine gelen polisler 26 Şubat 1980 sabahı onu evinde ölü olarak bulmuşlardır. Ertesi gün otopsi yapılmış ve ölüm şekli cinayet olarak belirlenmiştir.

Eylül 2023'te Dedektifler, şu anda Van Buren County Arkansas'ta yaşayan olası şüphelileri araştırmaya başladılar. Daha sonra soruşturmaya yardımcı olması için Van Buren İlçe Şerifliği ile temasa geçtiler. 20 Ağustos 2024 tarihinde, Van Buren County Şerif Ofisi Dottie cinayeti ile ilgili olarak Clinton'dan Kenneth Kundert'i gözaltına aldılar. Kefaleti 3 milyon dolar olarak belirlenmiştir."

Washington Başsavcısı Bob Ferguson dava ile ilgili olarak, "Ofisimizin Cinsel Saldırı Kiti Girişimi sayesinde 44 yıllık bir faili meçhul vakada tutuklama yapıldı. Sigaradan alınan DNA testi şüpheli listesini daralttı ve nihayetinde polisi 20 Ağustos'ta Arkansas'ta tutuklanan Kenneth Kundert'e götürdü" dedi.

İnsan yüzlü balık görenleri hayrete düşürüyor!