Bıçak kemiğe dayandı! Rusya'dan planlı baskı

Yayın Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 17:35:00

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 17:35:00

Rusya Ukrayna Savaşı'nda bıçak kemiğe dayandı. Rusya anlaşma yapmak için Ukrayna üzerindeki askeri baskısını artırıyor. Putin İstanbul'da yapılan anlaşmaların hayata geçmesini istedi. Eski ABD Başkanı Trump ise kasımda başkan olarak seçilmesi halinde bir anlaşma yapılacağının garantisini verdi.

Ukrayna'daki savaş sonbahar öncesinde yeniden alevlendi. Rusya Ukrayna'ya füzeler yağdırıyor. Kiev'i müzakere masasına çekmeye çalışıyor.

PUTİN'DEN İSTANBUL VURGUSU

Rusya Devlet Başkanı Putin İstanbul'da yapılan görüşmelere değindi. "Olası barış anlaşmasının neredeyse tüm parametreleri üzerinde Kiev'deki hükümetin temsilcileriyle mutabakata varmıştık, her konuda anlaşmıştık." dedi. Bazı şeylerin üzerinde biraz çalışılması gerektiğini söyledi. "Ancak verdikleri onay duruyor, ortada bir belge var." diye konuştu. Eski İngiltere Başbakanı Johnson'ı suçladı. "Johnson geldi ve Ukraynalılara son Ukraynalıya kadar savaşma talimatı verdi." ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN ABD ÇIKIŞI

Rusya ABD'ye de yüklendi. Dışişleri Bakanı Lavrov Washington'ın Ukrayna'ya füze desteği sağlama düşüncesine değindi. "ABD'nin, Rusya'nın kırmızı çizgilerinin nerede olduğunu çok iyi bildiğini ve bu hususta şaka yapılmaması gerektiğini" söyledi. Rusya ve ABD hükümetleri arasında gerginlik sürerken eski ABD Başkanı Donald Trump'tan açıklama geldi. Trump Ukrayna'da barışı sağlamaya yönelik bir plandan bahsetti. "Anlaşmayı düşünüyorum ve bunun hakkında çok fazla konuşmayacağım. Çünkü gelecek dönem başkanı olarak kazanırsam bir anlaşma yapabileceğimi düşünüyorum. Bir anlaşma yapılmasını garanti veriyorum."