'Büyük İsrail' hedefi... Siyonizmin karanlık zihniyeti

Yayın Tarihi: 23 Ekim 2024 Çarşamba 13:54:00

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2024 Çarşamba 13:54:00

Yıllardır Filistinlilerin topraklarını gasbeden işgalci ve katil İsrail, Gazze'de Filistinlileri bölgeden sürmek istiyor. İşgali kalıcı kılmak ve Gazze'de yerleşim yeri açılması için etkinlik düzenlediler. Bazıları "Büyük İsrail" hedefiyle bölgedeki birçok ülkeyi işgal etmek istiyor. Yapılan açıklamalar, Siyonizmin Filistinlilere yaşam hakkı tanımayan zihniyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yakıp yıktılar. Gazze'yi harabeye çevirdiler. Kuzeydeki insanları da bölgeden sürdüler. Gözleri hep o topraklardaydı. Artık açık açık işgalin kalıcı olması gerektiğini söylüyorlar. Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ve aşırı sağcılar Gazze'de yerleşim yeri açılması için skandal bir gösteri düzenledi.

Görüntüler Gazze sınırındaki Be'eri bölgesinden. Aşırı sağcı İsrailliler "Gazze'de yeniden yerleşim planı" adlı etkinlik düzenledi. Çok sayıda siyasetçi de etkinlikte yer aldı. Filistinlilerin bölgeden sürülmesi gerektiğini belirttiler.

İşgali savunan bir yerleşimci hareketi derneğin kurucusu Daniella Weiss ise Filistinlerin Gazze'de yaşama hakkının artık olmadığını söyledi.

Nachalot Derneği kurucusu Daniella Weiss, "Şu anda Gazze'ye yerleşmeye hazır 700 ailemiz var. Araplara gelince, Gazze nüfusu söz konusu. Gazze nüfusu 7 Ekim'de Gazze'de bulunma hakkını kaybetti." dedi.

Weiss, Filistinlileri başka ülkelere sürmek için kampanya yürüttüğünü de söyledi.

Daniella Weiss, "Gazze halkını başka ülkelere gitmeye teşvik etmek için para topluyoruz." İfadelerini kullandı.

Weiss, 'Büyük İsrail' hedefiyle bölgedeki birçok ülkeyi işgal etme hayalleri kuruyor. Vadedilmiş topraklara atıf yaptı. Büyük İsrail'in Fırat'tan Nil'e kadar uzandığını iddia etti.

Daniella Weiss, "Büyük İsrail'in sınırları Fırat'tan Nil'e kadar uzanıyor. Bu bizim hareketimiz Nachala'nın da sembolü. Bu topraklar, Vadedilmiş Topraklar. Bu ne zaman olacak? Ne kadar çabuk o kadar iyi."

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir de o etkinliğe katıldı. O da Gazze'ye yerleşebileceklerini söyledi. Filistinlilerin bölgeden sürülmesini istedi. Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu savundu.