Netanyahu'nun ABD şovu sürüyor! Harris: Sessiz kalamam! Trump: 3. Dünya Savaşı yakın

Yayın Tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 14:34:00

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 14:34:00

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görüşmesi Tel Aviv'de şok etkisi yaptı. ABD Başkan Yardımcısı Harris, iki devletli çözüm vurgusunda bulunurken Trump da 3. Dünya Savaşı çok yakın." dedi ve seçimi kazanamaması halinde Ortadoğu'da büyük savaşların çıkacağını belirtti.

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL
ABD Başkanı Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Demokratların başkan adayı konumuna gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görüşmesi Tel Aviv'de şok etkisi yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Harris, iki devletli çözüm vurgusunda bulunarak, "Bu savaşın sona erme zamanı geldi. Gazze'de son 9 aydır yaşananlar gerçekten yıkıcı. Ölü çocukların ve canlarını korumak için kaçan çaresizce aç insanların görüntüleri... Bazen iki, üç hatta dört kez yer değiştirmek zorunda kalan insanlar... Bu trajedilerin ortasında yüzümüzü başka yere çeviremeyiz. Ben sessiz kalmayacağım" dedi.

Netanyahu daha sonra eski başkan Donald Trump ile malikanesinde görüştü.

Netanyahu ve eşini ağırlayan Trump "Ben İsrail için bütün ABD Başkanlarından iyiyim. 3. Dünya Savaşı çok yakın. Seçimi kazanamazsak Ortadoğu'da büyük savaşlar çıkar" ifadelerini kullandı.