O gece bu gece mi? İran'dan İsrail'e yine tehdit

Yayın Tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 23:40:00

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 23:40:00

İran'ın misillemesi beklenirken Pentagon benzerine pek rastlanmayan bir açıklama yaptı. Bunun üzerine ise İsrail ordusu, pilotlara seyahat yasağı getirdi. İran'ın İsrail'e yönelik intikam saldırısı ihtimali güç kazanıyor. İran ordusunun İsrail'e misilleme için "kayda değer hazırlıklar" yaptığı belirtildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise İran'ın İsrail'e saldırısının bu hafta gerçekleşebileceği ifade edildi. İran'a yakın sosyal medya hesapları, misilleme için saat 02.00'ı işaret etti. İşte detaylar...

İsrail, yaklaşık iki haftadır, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta yanıt olarak İran'dan gelecek bir saldırıyı bekliyor.

İRAN'IN BİR ÖNCEKİ SALDIRISINA BENZERLİK

Axios'un Orta Doğu muhabiri Barak Ravid, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrailli ve ABDli yetkililerin kendisine İran'ın nisan ayında İsrail'i yüzlerce füze ve SİHA ile hedef alan saldırı öncesine benzerlik taşıyan önemli hazırlıkların ordunun ilgili birimlerinde gözlemlendiğini söylediğini yazdı. Ayrıca paylaşımda, İsrail ve ABD'nin saldırının zamanlamasına ilişkin bilgisinin olmadığı da kaydedildi.

HANİYE'YE SUİKAST

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtmiş, Tahran, Tel Aviv yönetimine karşılık vereceğini kaydetmişti.

ABD SALDIRI İÇİN TARİH VERDİ

İran ve İsrail arasındaki gerilim devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran ve desteklediği grupların bu hafta İsrail'e saldırabileceğini öne sürerek, bu bilginin İsrail ile paylaşıldığını ifade etti.

SALDIRILARA HAZIRLIK ÇAĞRISI

Kirby, İran'ın saldırısının ne ölçekte olabileceğini tahmin etmenin zor olduğunu belirterek, "önemli bir dizi saldırıya hazırlıklı olunması" gerektiğini vurguladı.

İSRAİL ALARMA GEÇTİ

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İran ve Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nin misilleme hazırlıklarının gözlemlenmesinin ardından İsrail ordusunun bu ay ilk kez yüksek alarm durumuna geçtiğini ileri sürdü.

İsrail, yaklaşık iki haftadır Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta yanıt olarak İran'dan gelecek bir saldırıyı bekliyor.

WSJ'nin konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in, İran ve Hizbullah'ın karşı saldırı hazırlıklarının gözlemlenmesinin ardından ağustos ayı içinde ilk kez yüksek alarm seviyesine geçtiği belirtildi.

GENİŞ ÇAPLI SALDIRI

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail'in İran'ın nisan ayında düzenlediğinden daha geniş çaplı bir saldırısına hazırlandığını bildirmişti. Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı. İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail'in İran'ın nisan ayında düzenlediğinden daha geniş çaplı bir saldırısına hazırlandığını bildirmişti.

İRAN'IN MİSİLLEMESİ BU GECE Mİ?

İran-Lübnan-İsrail hattında gerilim devam ediyor. ABD İran'ın olası saldırısı ile ilgili sözde tarih vermeye devam ederken İsrail'de panik başladı.