Dünya Türk ürünlerinin kalitesini keşfetti! Arama motorlarında aranma sayısı 10 kat arttı

Yayın Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 11:28:00

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 11:28:00

Türk ürünleri dünyanın her tarafında ilgi görüyor. Son 5 yıl içinde 'Turkish'le başlayan ürünlerin dünyada aranma sayısı yaklaşık 10 kat arttı. Peki, en çok hangi ürünler araştırıldı?

Dünyada arama motorlarında 'Turkish' ile başlayan kelimeler daha çok aranmaya başladı.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, "Son 5 yıl içinde 'Turkish'le başlayan ürünlerin dünyada aranma sayısı yaklaşık 10 kat arttı." dedi.

Çevikoğlu, yurt içi ve yurt dışından gelen talebin beklentilerin çok üstünde olduğunu aktardı.

DÜNYA TÜRK ÜRÜNLERİN KALİTESİNİ KEŞFETTİ

Dünyada e-ticaret hacminin 6 trilyon dolar olduğunu anımsatan Çevikoğlu, şunları söyledi:

"Dünyada Türk ürünlerinin bu kadar iyi, kaliteli olduğu, ürün çeşitliliğinin fazlalığı yeni yeni öğreniliyor. Yabancı firmalardan Türk e-ticaret firmalarına talepler geldi, satın almalar yapıldı ve alınmaya da devam edilecek. Dünyadaki birçok firma, özellikle doğu firmaları batıya girmenin anahtarını Türkiye'de görüyorlar. Türkiye'de e-ihracatın içindeki payı yüzde 10'lara doğru gidiyor. Dolayısıyla ihracatı artık e-ihracatla birlikte düşünmek ve birlikte planlamak gerekiyor."

E-TİCARET BÜYÜMESİNDE DE GEÇEN SENEYİ EN AZ İKİYE KATLAYABİLİR

Hakan Çevikoğlu, Türkiye'de e-ticaretin büyümeye devam ettiğini, trendin bu şekilde süreceğini belirtti.

Yıl sonu beklentilerine değinen Çevikoğlu, "Yıl sonu itibarıyla e-ticarette geçen seneye göre yüzde 100'ler civarında bir büyüme öngörüyoruz, yılı 3,4 trilyon TL bandında kapatacağını düşünüyoruz. e-ihracatın da geçen sene yüzde 2'lerde olan toplam ihracat içindeki payı şimdiden yüzde 3'lere geldi, sene sonuna kadar yüzde 3,5'leri görürüz diye düşünüyoruz. e-ihracat büyümesinde de e-ticaret büyümesinde de geçen seneyi en az ikiye katlayacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Çevikoğlu, son çeyreğin e-ticarette en yoğun olduğu süreçlerden biri olduğuna işaret ederek, kasımdaki global, aralıktaki yerli ve milli kampanyalarla büyük satışların bu sene de yaşanacağını kaydetti.