Ekonomiye 'İsrail' sabotajı tutmadı... Suçlayanlar eli boş döndü

Yayın Tarihi: 30 Eylül 2024 Pazartesi 11:35:00

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2024 Pazartesi 11:35:00

Savunma sanayisinin gurur kaynaklarından biri olan Baykar, uluslararası bir fuarda yaptığı sponsorluk nedeniyle İsrail ile işbirliği yapmakla suçlanması gibi asılsız iddialarla gündeme getirildi. Baykar'ın, İsrail ile işbirliği yapmakla suçlanmasına ilişkin iddialar, kamuoyunda karşılık bulmadığı gibi net şekilde yalanlandı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, şirkete ilişkin sosyal medyada gündeme gelen iddialara tepki göstererek, "Ülkemizin milli kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmemeye kararlıyız." ifadesini kullandı.

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL

Son günlerde Türkiye'nin öne çıkan şirket ve kurumlarını İsrail devleti ve ya İsrailli şirketlerle işbirliği yapmakla suçlayanlar eli boş döndü. İddialar kamuoyunda karşılık bulmadığı gibi net şekilde yalanlandı.

Baykar'ın İsrail ile işbirliği yaptığı iddiasına ilk tepki Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi.

"Sosyal medyada bize karşı yürütülen 'false flag' operasyonlarına alışığız" diyen Bayraktar, "Ülkemizin milli kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmemeye kararlıyız" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de iddialara yanıt vererek, "Bu tür provokasyonlar, savunma sanayimizin küresel çapta elde ettiği başarıları itibarsızlaştırma çabalarının bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

DARPHANE YALANLADI

Darphane de UTTS ile ilgili sistem ekipmanının İsrail şirketi tarafından temin edileceği iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada "UTTS kapsamındaki hiçbir yazılım süreci, veri depolama hizmeti veya donanım temini İsrailli bir firma tarafından gerçekleştirilmemektedir. Proje dahilindeki yazılım, donanım ve saha çalışmaları, tamamen yüzde 100 Türk sermayeli, yerli ve milli bir firma tarafından yürütülmektedir" denildi.