İŞKUR TYP ile 81 ilde personel alımı başlıyor! 2024-2025 TYP başvuruları ne zaman? İşte başvuru şartları

Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 13:11:00

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 13:11:00

İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 2024-2025 dönemi için MEB okullara güvenlik ve temizlik görevlisi kadrolarında personel alımı yapılacak. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) her gün özel sektörden kuruma iletilen güncel işçi alımı ilanlarını merak edilen tüm bilgileriyle vatandaşlara duyuruyor. TYP başvuruları İŞKUR üzerinden alınacak. Peki TYP başvuruları ne zaman 2024-2025? İŞKUR TYP personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte TYP başvuru ekranı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 81 ilde MEB'e bağlı okullara bakım, onarım, güvenlik ve temizlik görevlisi gibi çeşitli pozisyonlara personel alımı yapacak. İşte 2024-2025 İŞKUR TYP personel alımı başvurusu ve şartları

TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024-2025?

İŞKUR, TYP kapsamında gelecek aydan itibaren çeşitli illerde personel alımı yapılacak.

2024-2025 TYP başvuru tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Başvuru sürecinin yeni dönem öncesinde tamamlanması bekleniyor. Personel alımı ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

BAŞVURUDA HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Personel alımı başvuru için öncelikle İŞKUR'un sistemine kayıt yaptırmak gerekiyor.

Adaylarda 18 yaşını doldurmuş olmak, emekli ve malul aylığı almıyor olmak, açık öğrenim hariç öğrenci olmamak ve en az ilkokul mezunu olmak gibi şartlar aranmaktadır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Personel alımı için internet üzerinden SGK ve Vergi numarası bilgilerini girerek İŞKUR'a kayıt olmanız gerekmektedir.

Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, sistem girişi ekranının (web sayfasının) sağ üst köşesinden "işveren girişi" bağlantısına tıkladıktan sonra, T.C. Kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapabilir ve kurum personel alımı hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

TYP BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TYP başvurusu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR'a işsizlik kaydı yaptırmak, 18 yaşını tamamlamak, emekli ve malûl aylığı almamak, açık öğrenim hariç öğrenci olmamak gerekiyor. İsteğe bağlı sigorta primi yatıran işsizler de personel alımı programlarına katılabiliyor. Tarımsal faaliyette bulunanlar ile tarım veya orman işçileri de TYP'den yararlanabilecek.