Yerli savunma devi ROKETSAN Endonezya'da üretim tesisi kuracak!
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2025 Pazar 09:14:00
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2025 Pazar 09:14:00
Yerli savunma devi ROKETSAN Endonezya'da ortaklı bir şirket kurup, gemi savar füze, seyir füzeleri ve akıllı mühimmat üretecek.

AKŞAM GAZETESİ
Antalya Diplomasi Forumu 2025'e katılan ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, forumda çok sayıda devlet başkanı ve savunma bakanıyla görüştü. Forumda Endonezya Cumhurbaşkanı'yla direkt görüşme fırsatı yakaladığını ifade eden İkinci, "Forumda Endonezya'da bir ortak üretim tesisi kurma projemizle ilgili görüşmeler hızlandı. Bu ilişkilerin yukarıya taşınması ülkemizin savunma ihracatı için kritik önem arz ediyor" dedi.
FÜZE ÜRETİLECEK
İkinci, Endonezya merkezli savunma sanayii şirketiyle imzaladıkları anlaşmanın gemisavar füze, seyir füzeleri ve çeşitli akıllı mühimmat sistemlerinin üretimini kapsadığını ifade etti. İkinci, ortaklığın öncelikli hedefleri arasında teknoloji transferi, yerel savunma sanayii altyapısının güçlendirilmesi ve Endonezyalı mühendislerle teknisyenler için eğitim programları olduğunu sözlerine ekledi.