İşte Avrupa'da mutlaka gidilmesi gereken şehirler!

Batı Avrupa'da yer alan turistik mekanlar, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. İşte Avrupa'nın önemli kültüreli, tarihi ve turistik mekanları...

11.06.2024 11:12:00

Son Güncelleme
1/20

2/20

3/20

Avrupa'nın önemli finans, diplomasi, moda, bilim ve sanat merkezlerinden olan Fransa'nın başkenti Paris, tarihi ve kültürel yapılarıyla da dikkat çekiyor. Kent merkezinde yer alan Zafer Takı mimarisiyle öne çıkan yapılar arasında yer alıyor.

4/20

5/20

6/20

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri arasında yer alan Hollanda'nın başkenti Amsterdam, su kanalları arasındaki sokakları ve geleneksel Hollanda mimarisine sahip kırmızı tuğlalı apartmanlarıyla dikkati çekiyor. Şehri ziyaret eden turistler, kanallarda teknelerle gezi yapıyor.

7/20

8/20

9/20

10/20

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri arasında yer alan Hollanda'nın başkenti Amsterdam, su kanalları arasındaki sokakları ve geleneksel Hollanda mimarisine sahip kırmızı tuğlalı apartmanlarıyla dikkati çekiyor. Şehri ziyaret edenlerin uğrak noktaları arasında Dam Meydanı da yer alıyor.

11/20

Dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alan Paris'in sembolü Eyfel Kulesi, Fransa'yı ziyaret eden turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında ilk sıralarda bulunuyor. Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları anısına 1887-1889 yılları arasında Seine Nehri kıyısındaki Champ de Mars Meydanı'na inşa edilen Eyfel Kulesi'nin çevresindeki parklar da turistlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor.

12/20

13/20

14/20

15/20

Dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alan Fransa'nın başkenti Paris'teki Sacre Coeur Bazilikası, şehrin hem dini hem de turistik simgeleri arasında yer alıyor.

16/20

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın kuzeyinde yer alan Zaanse Schans bölgesindeki yel değirmenleri, kenti ziyaret edenlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

17/20

Avrupa'nın önemli finans, diplomasi, moda, bilim ve sanat merkezlerinden olan Fransa'nın başkenti Paris, tarihi ve kültürel yapılarıyla da dikkat çekiyor. Kentte yer alan Republique Meydanı (Place de la Republique) da özellikle turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

18/20

19/20

Dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri arasında yer alan Hollanda'nın başkenti Amsterdam, su kanalları arasındaki sokakları ve geleneksel Hollanda mimarisine sahip kırmızı tuğlalı apartmanlarıyla dikkati çekiyor. Şehrin ana tren istasyonu olarak bilinen Amsterdam Centraal İstasyonu da ziyaretçilerin ilgisini çeken yapılar arasında yer alıyor.