Diyarbakır'da aranan Narin'le ilgili son gelişmeler... Bakan Tunç açıkladı! Amca neden tutuklandı?

Yayın Tarihi: 03 Eylül 2024 Salı 14:19:00

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2024 Salı 14:19:00

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 24 TV'nin sorularını yanıtladı. 24 TV Özel Yayını'nda Melik Yiğitel'in sorularını cevaplayan Bakan Tunç, Diyarbakır'da aranan Narin Güran ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Bakan Tunç, amcanın tutuklanmasının şüpheler doğrultusunda bir tedbir olduğunu açıkladı. Bakan Tunç'un gündeminde Can Atalay ve hakaret ederek röportaj veren Dilruba da vardı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 24 TV ekranlarına konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 24 Özel'de, 24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel sordu, Bakan Tunç canlı yayında anlattı.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Narin kızımızın sağsalim bulunmasını istiyoruz. 15 gündür arıyoruz. Gizlilik kararı alındı çünkü sosyal medyada dezenformasyona yönelik yayınlar yapıldı. Çok hassas bir konu. Soruşturmanın daha titiz yürütülmesi için gizlilik kararı alındı. Her yer aranıyor, tüm kurumlarımızla seferberiz.

KAYIP NARİN GÜRAN'IN AMCASI TUTUKLANDI

Amca hakkında şüpheler vardı o sebeple tutuklandı. Ağabeyin kolundaki ısırığın biri kendisine ait diğeri kime ait belirlenemedi.

DİLRUBA HAKKINDA

Sosyal medya, suç işlenmesine çok elverişli bir alan. Bu özgürlüğün sınırlarını aşarak su işleyenler de yargının yükünü arttırıyor. Gerçek hayatta bir şey suçsa sanal dünyada işlendiğinde de suçtur.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırları vardır. Bu evrensel bir ilke sadece bizim kanunlarımızda yok, bu bütün demokratik ülkelerin kanunlarında mevcuttur.

Millete yönelik o çirkin ifadeler, Cumhurbaşkanımıza yönelik o sözlerin kabul edilemez olduğunu paylaştık. Dolayısıyla Cumhuriyet Savcısı bu ifadeleri suç olarak gördü ve yargılanmasına karar verildi.

(Özgür Özel'e) Size o sözleri söylese ne yapardınız? Yargılama devam ederken Özel'in böyle bir kişiyi baş tacı etmesini bir talihsizlik olarak görüyorum, bu kişileri suça teşvik eder.

TÜRKİYE'DE SOSYAL MEDYA KISITLANIYOR MU?

İnterneti kontrol altına almıyoruz, kamu düzeni sağlıyoruz. Tüm dünyada bu düzen sağlanıyor. Son kapatılan internet sitesi çocuklarımıza yönelik zararlı yayınlar içerdiği için kapatıldı. Bu yayınlar kaldırılırsa açılır.

DİŞ HEKİMLİĞİ KONGRESİNE BAŞ ÖRTÜLÜ OLDUĞU İÇİN ALINMAYAN DİLARA HAKKINDA

Biz görevdeyken Türk Ceza Kanunumuzda Nefret ve Ayrımcılık suçunu düzenledik. Kişinin dini, dili, ırkı, kıyafeti nedeniyle engellenmesi, ayrıştırılması Türk Ceza Kanunu'na göre bir suçtur. Savcılık bu konuyu araştırıyor. İfadeler alınacak. Takipçisiyiz. Bunlar eski Türkiye manzarasıdır. Yargının bu konuda duyarsız kalması mümkün olamazdı. Yeni Türkiyemizde bu manzaraların yaşanmaması için çalışıyoruz.

CAN ATALAY KONUSU HUKUKEN KAPANDI MI?

Yargıtayın verdiği kesin hüküm ortada. TBMM'de okundu. Vekilliği düşer. TBMM'nin yapacağı icrai bir işlem yok. Bu işleme karşı zaten AYM'ye gidildi ve AYM'de karar verilmesine yer olmadığına dair bir karar verdi.

Hangi suçtan yargılandığı unutuldu. 11 yıl geçti. Gençler Gezi Olaylarını tarihi bir olay gibi görüyor. Bu bir kalkışmaydı. Anayasanın 14. maddesinde "Devletin güvenliğine dair suçlar dokunulmazlık kapsamı dışındadır" diyor.

Yeniden yargılama için mahkeme gerekçeleri uygun görmedi. Bu sebeple hukuken dosya kapandı.

184 kez değişikliğe uğrayan anayasamız devletin kurumları arasında tartışmaya her zaman neden olan ve olabilecek maddelere açık bir anayasa, biz o nedenle diyoruz ki "Yeni Anayasa"