DMM çürüttü! Netanyahu'nun 'Hamas' yalanı ortaya çıktı

Yayın Tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 19:01:00

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 19:01:00

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasında ileri sürdüğü, "Gazze'de yeterince yiyecek alamayan Filistinliler varsa, bunun nedeni İsrail'in bunu engellemesi değil, Hamas'ın bunları çalmasıdır" iddiasını yalanladı.

Merkezden yapılan açıklamada, İsrail tarafından öne sürülen 'Hamas yardımları çalıyor' iddiası, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından defalarca yalanlandığı belirtildi.

DMM MADDE MADDE AÇIKLADI

Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın 9 Ekim'de Gazze'ye yönelik karartma ile ilgili kullandığı, "Elektrik yok, yiyecek yok, su yok, yakıt yok. Her şey kapalı. İnsan hayvanlarıyla savaşıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz" şeklindeki ifadeler, Netanyahu'nun iddialarını çürütmektedir.

İngiltere merkezli uluslararası bir yardım kuruluşu Oxfam İsrail'in Gazze'ye giren yardımların zamanlaması, yeri ve dağıtım şekli de dahil olmak üzere "tam kontrole" sahip olduğunu belirtmiştir. Oxfam, tüm insani yardım sisteminin parçalanmış olması ve Gazze'deki insanların açlık, ölüm ve hastalıkla karşı karşıya kalmasının İsrail'in kontrolü altında olduğunu bildirmiştir.