Facebook, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı bile sansürledi

Yayın Tarihi: 02 Ağustos 2024 Cuma 21:28:00

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2024 Cuma 21:28:00

ABD'li Mark Zuckerberg'in kontrolündeki Instagram'ın ardından Facebook'ta da sansürler başladı. META, Şehit İsmail Haniye için, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Ayasofya-i Kebir Camisi'nde kıldırılan gıyabi cenaze namazı paylaşımına sansür uyguladı. Facebook'un yaptığı skandala ise tepki yağdı.

MİLYONLARCA KİŞİ HANİYE'Yİ PAYLAŞTI

İsmail Haniye'nin şehit edilmesinin ardından milyonlarca kişi sosyal medya hesapları üzerinden Filistin mücadelesine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

INSTAGRAM'DAN HANİYE SANSÜRÜ

META ise ilk olarak Instagram üzerinden paylaşılan Haniye içeriklerini gerekçe görmeden kaldırmaya başladı. Birçok Haniye paylaşımını sansürleyen META açıklama olarak da, "Bu, tehlikeli kişi ve örgütlerle ilgili Topluluk Kurallarımıza aykırı" ifadelerini kullanarak bir skandala daha imza attı.

INSTAGRAM'DAN SONRA FACEBOOK'TA SANSÜR

Mark Zuckerberg'in kontrolündeki Instagram'ın ardından Facebook'ta da sansür başladı. Bugün Ayasofya Camisi'nde birçok kişinin katılımıyla Şehit Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze namazı öncesinde Cuma hutbesini okudu. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugüne ilişkin paylaşımda bulunuldu.

DİYANET İŞLERİ'NE 1 AY KISITLAMA CEZASI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Facebook üzerinden paylaştığı gıyabi cenaze namazı videosu META tarafından kaldırıldı. Üzerine birde Diyanet İşleri tarafından Facebook üzerinden verilen canlı yayına kısıtlama getirildi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi hesabına da 1 ay kısıtlama cezası verildi.