Gıda sahtekarlarının yeni oyunu ortaya çıktı! Mekanik kıyma tehlikesi... Uzmanlar böyle uyardı

Yayın Tarihi: 28 Ekim 2024 Pazartesi 17:29:00

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2024 Pazartesi 17:29:00

Gıda sahtekarları akla hayale gelmeyecek yöntemlere bir yenisini daha ekledi. Bu kez oyunun adı 'mekanik kıyma' Tavuk ve hindi parçalarını hatta kemik zarını makinede çekiyor sonra da vatandaşa kıyma diye satıyorlar. 24 ekibi bu akılalmaz oyunun detaylarını araştırdı. İşte, tüm detaylar video haberimizle karşınızda...

Gıda sahtekarları akla hayale gelmeyecek yöntemlere başvurmaya devam ediyor. Sahtekârlığın boyutları yine çok büyük. Gıda sahtekarlarının yeni hedefi kıyma. Tavuk sakatatları ve derisi ile mekanik kıyma vatandaşa satılıyor. Detayları 24 muhabiri Ebrar Nur Arslan, 24 TV ekranlarından aktarıyor.

Boyalı salçalardan nişastalı peynirlere, zeytinyağı görünümlü merdiven altı yağlardan sahte ballara, hileli gıdalar listesi kabarıyor. Gıda sahtekarlarının yeni hedefi ise kıyma.

Tavuk, hindi derisi, kanat ucu, boyun, kemik zarı, damar, sinir, kan pıhtısı ve kas ne varsa kullanıyorlar, makinede çekip kıyma diye satıyorlar. Yani sahtekârlığın boyutları çok büyük. Bu akılmaz oyunu ortaya çıkaransa Tarım ve Orman Bakanlığı. Kasaplar ise vatandaşlara "eti görün, makineden çektirip kıymanızı alın" tavsiyesini verdi. Gıda sahtekarlarının yeni adreslerinden biri de et ve et ürünleri. Kıymaya tavuk derisi aslında sakatat ekleniyor.

24 TV ekibi bu akılalmaz oyunun detaylarını araştırdı.

Gıda Mühendisi Nurten Sırma ve kasap Bülent Karaçivi, kıymada oynanan oyunları 24 TV Muhabiri Ebrar Nur Arslan'a detaylarıyla aktardı. İşte, akılalmaz oyunun detayları video haberimizle karşınızda...