İzmir Körfezi'ne Bilim Kurulu... Balık ölümleri ve kirlilik mercek altında

Yayın Tarihi: 01 Eylül 2024 Pazar 15:44:00

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2024 Pazar 15:44:00

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'nde yaşanan toplu balık ölümleri ve yaygın kirliliği mercek altına aldı. Can çekişen körfezdeki sorunu araştırmak üzere bilim kurulu oluşturulması kararlaştırıldı. İlk toplantı perşembe günü İzmir'de olacak. Bakan Murat Kurum ve Bilim Kurulu üyeleri denizde inceleme yapacak.

Kötü koku, kirlilik ve bunun sonucunda toplu balık ölümleri. Can çekişen İzmir Körfezi için bakanlık devreye girdi. Yaşanan çevre felaketine karşı bilim kurulu oluşturulması kararlaştırıldı.

İzmir Körfezi'nde her gün binlerce ölü balık kıyaya vuruyor. Felaketin boyutu arttıkça özellikle Karşıyaka ve Bayraklı'daki kötü koku nedeniyle vatandaşlar evlerinin, iş yerlerinin pencerelerini açamaz duruma geldi. Bu tablo İzmir'in kaderi haline gelmiş durumda. CHP'li belediyenin ihmali ve vurdumduymazlığı sorunu kontrolden çıkardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi için devreye girdi. İzmir Körfezi Bilim Kurulu Heyeti'nin oluşturulması kararlaştırıldı.

Bilim Kurulu ilk toplantısını perşembe günü İzmir'de Bakan Kurum'un başkanlığında gerçekleştirecek.

Bakan Kurum ve Bilim Kurulu üyeleri balık ölümlerinin yaşandığı denizde de incelemelerde bulunacak.

Bölgede yapılan ilk değerlendirmelere göre balık ölümlerinin, sudaki kirlilik nedeniyle oksijen seviyesinin yetersiz olmasından kaynaklandığı tespit edilmişti.

Yani körfezin acilen oksijene ihtiyacı var. "Acil Eylem Planı"yla can çekişen İzmir Körfezi'ndeki sorunun çözülmesi hedefleniyor.

Dilruba heykeli... CHP Genel Merkezi'ne yakışır

Bumerang gibi! Kim züppe kim satılık?

Küçük Narin'den haber yok! Gözaltılar var