Kamala Harris'in anne ve babası ile ilgili bilinmeyenler

Yayın Tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 22:23:00

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 22:23:00

ABD Başkanı Joe Biden yarıştan çekildi. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'un karşısına Demokratlar mevcut başkan yardımcısı Kamala Harris'i çıkarmayı düşünüyor. Peki Kamala Harris nasıl bir ailede büyüdü? Annesi ve babası kim? Ne iş yapıyorlar?

KANSER UZMANI ANNE HARRİS KANSERDEN ÖLMÜŞ!

Kamala Harris'in annesi Hint kökenli Shymala Gopalan kanser araştırmaları yapan bir bilim insanıydı. Hindistan'da 7 Aralık 1938 tarihinde doğan Shymala Gopalan 11 Şubat 2009'da ABD'de hayatını kaybetti. Gopalan'ın Hinduizm dinine göre üst sınıf olarak kabul edilen "Tamil Brahman" olduğu belirtiliyor. Gopalan'ın 1958'de daha 19 yaşındayken Kaliforniya Üniversitesi'ne yaptığı yüksek lisans başvurusu kabul edilmiş. Berkeley'de 1964 yılında beslenme ve endokrinoloji alanında doktora sahibi olmuş. Daha sonra Berkeley'de kanser araştırmaları yapmış. 1962'de Jamaikalı ekonomi öğrencisi Donald J. Harris ile evlenmiş. Kamala Harris'in kanser uzmanı annesi Shymala Gopalan 11 Şubat 2009'da kolon kanserinden hayatını kaybetmiş. Gopalan'ın cesedi yakıldıktan sonra külleri Hint Okyanusu'na dökülmüş.

BABA HARRİS EKONOMİ PROFESÖRÜ...

Kamala Harris'in babası Donald Jasper Harris 1938 doğumlu. Jamaika asıllı baba Harris Stanford Üniversitesi'nden emekli bir ekonomi profesörü. Uzun yıllar Jamaika hükümetine ekonomi alanında danışmanlık hizmeti vermiş. Anglikan kilisesinde yardımcı rahip olarak görev yapmış. Kamala Harris'in annesi Gopalan ile babası Donald Jasper Harris 1971 yılında boşanmışlar.