Maymun çiçeği korkutuyor! Alarm verildi… Türkiye'de önlemler alınıyor

Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:33:00

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:33:00

Afrika ülkelerinden dünyaya yayılan Maymun çiçeği (M çiçeği) virüsü nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda alarm verildi. Maymun çiçeği (M çiçeği) virüsü nedeniyle 12 Afrika ülkesinden İstanbul'a yapılan uçuşlar yakın takibe alındı. Seyahat süresince bir hastalığı olan döküntülü, ateşli bir yolcunun olup olmadığı araştırılıyor.

Afrika ülkelerinden dünyaya yayılan Maymun çiçeği (M çiçeği) virüsü nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda alarm verildi. Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile çevresindeki 11 Afrika ülkesinden İstanbul'a yapılan uçuşlar yakın takibe alındı. Ekipler, uçakların kapısına kadar gidip sorgulama yapıyor. Uçuş ekibine seyahat süresince bir hastalığı olan döküntülü, ateşli bir yolcunun olup olmadığı soruluyor.

Maymun çiçeği (M çiçeği) korkutuyor. Türkiye'de önlemler alınıyor. İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçaklardaki yolcular takibe alınıyor.

Maymun çiçeği (M çiçeği) virüsünün sık görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile çevresindeki 11 Afrika ülkesinden İstanbul'a yapılan uçuşlar, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerince yakın takibe alındı. Şüpheli görülen kişiler izole alanda bekletiliyor.

Daha önce şüphelenilen kişilerde Maymun çiçeği (M çiçeği) bulgusuna rastlanmadı.

Afrika'da maymun çiçeği salgını

Havalimanı ve uçaklarda maske takma, eldiven giyme benzeri önlem zorunluluğu bulunmadığını dile getiren İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, bu konuda sosyal medyada ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Simpsonlar M Çiçeği'ni bilmemiş!