Konya Büyükşehir Belediyesi'nin farkı! SGK'ya borcu yok

Yayın Tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 20:56:00

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 20:56:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla prim borcu olan ilk 5 belediyeyi açıkladı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) hiç borcu olmayan belediyeler arasında yer alarak, mali disiplini ve finansal yönetim başarısını bir kez daha kanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyeyi sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

CHP'Lİ BELEDİYELER BORÇLU

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SGK'ya en fazla prim borcu olan belediyelerin tamamının CHP'li belediyeler olduğunun altını çizdi.

Işıkhan, Türkiye genelinde belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar liraya ulaştığını, bu borçların yüzde 67,7'sinin sadece CHP'li belediyelere ait olduğunu belirtti.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HİÇ BORCU YOK

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) hiç borcu olmayan belediyeler arasında yer alarak, mali disiplini ve finansal yönetim başarısını bir kez daha kanıtladı. Bu önemli gelişme, belediyenin kamu kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, sosyal güvenlik yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirdiğini gösteriyor.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuyla alakalı olarak sosyal medya hesabında paylaşım yaptı.

Konya modeli belediyeciliğe dikkat çeken Başkan Altay, "Belediyelerin SGK borçları gündemdeyken küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda var. Konya Büyükşehir Belediyemizin SGK borcu 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır. Konya Modeli Belediyecilik tam da böyle bir şey." ifadelerini kullandı.