Sultan Alparslan'ın "Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır" sözü! Malazgirt Zaferi ile ilgili sözler...

Yayın Tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 15:08:00

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 15:08:00

Bugün Malazgirt Zaferi'nin 953. yılı. Sultan Alparslan'ın Malazgirt Zaferi ile ilgili sözleri, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle araştırılıyor. Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Malazgirt Savaşı'nın yıl dönümü, bu sene de coşkulu bir şekilde kutlanıyor. Bu özel gün için Sultan Alparslan'ın Malazgirt Zaferi ile ilgili söylediği sözleri öğrenmek isteyenler için işte bazı alıntılar...

Malazgirt, 26 Ağustos 1071'de Muş'ta bulunan Malazgirt Ovası'nda Selçuklu Sultanı Alparslan ve Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen, Anadolu'nun Türklere yeni yurt olmasını sağlayan bir meydan savaşıdır. Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Bu anlamlı günde Malazgirt Zaferi ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak isteyenler Sultan Alparslan'ın sözlerini araştırıyor...

SULTAN ALPARSLAN MALAZGİRT ZAFERİ SÖZLERİ

Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır!

Ya muzaffer olur gayeme ulaşırım, ya da şehit olarak Cennet'e giderim. Burada emreden sultan ve emredilen asker yoktur. Zira bugün ben de ancak sizlerden biriyim, sizlerle birlikte savaşan bir gaziyim. Ölürsem kefenim, üzerimdeki elbisemdir.

Ey Askerler!... Eğer şehid olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. Ben nefsimi Allah'a adadım. Benim için şehadet de, muzaffer olmak da bir saadettir. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir.

Biz ne kadar az olursak olalım, onlar (Bizanslılar) ne kadar çok olurlarsa olsunlar, bütün Müslümanların minberlerde bizim için dua ettikleri şu saatte kendimi düşman üzerine atmak istiyorum.

Allahım! İslâmın sancaklarını yükselt ve hayatlarını Sana kulluk için esirgemeyen mücahidlerini yalnız bırakma! Ya Rabbi! Alp Arslan'ı, düşmanlarına karşı muzaffer kıl ve onun askerlerini meleklerin ile kuvvetlendir! Zira O, Senin rızanı kazanmak için varlığını, canını ve her şeyini fedadan sakınmıyor. O Senin yolunda ve dininin üstünlüğü için nasıl cihat yapıyorsa Sen de onu öylece koru ve düşmanlarını kahret!

Allahım! İslamın sancaklarını yükselt ve hayatlarını Sana kulluk için esirgemeyen mücahidlerini yalnız bırakma! Ya Rabbi! Alp Arslan'ı, düşmanlarına karşı muzaffer kıl ve onun askerlerini meleklerin ile kuvvetlendir! Zira O, Senin rızanı kazanmak için varlığını, canını ve her şeyini fedadan sakınmıyor. O Senin yolunda ve dininin üstünlüğü için nasıl cihat yapıyorsa Sen de onu öylece koru ve düşmanlarını kahret!