Türk doktordan mucize

Yayın Tarihi: 09 Ağustos 2024 Cuma 21:49:00

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2024 Cuma 21:49:00

Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, ölümcül bir bağışıklık sistemi hastalığını keşfedip, ilacını geliştirdi.

Aynı hastalıktan 7 kardeşi ölen 6,5 yaşındaki Lara bu mucize buluş sayesinde hayata tutundu.

İLAÇLAR FDA ONAYINI ALDI

Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'Chaple Sendromu'nun teşhis ve tedavisini bularak tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.

YILLARDIR ŞİFA ARIYORLARDI

Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu'nun en prestijli ödüllerinden 'Doğu'nun Yıldızı' ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 kardeşi ölen 6,5 yaşındaki Lara Halil doktoruyla biraraya gelerek ona teşekkür etti. Kendisi de aynı hastalığın pençesinde yıllardır şifa arayan 45 yaşındaki anne Hatice Halil "Ölümcül hastalığı yüzde yüz tedavi ettiler, imkansızı başardılar" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, çeşitli ilaç firmalarıyla uzun yıllar yaptığı klinik araştırmalar sayesinde geliştirilen ilaç için 2023 yılının Ağustos ayında ruhsat aldıklarını kaydederek "Mucizevi bir şekilde hastalar daha tedaviye başladıkları ilk dakikadan itibaren farklı bir iyileşme havası seziyor ve günler içerisinde tamamen sağlığına kavuşabiliyorlar" dedi.