Türkiye'den dev doğal gaz gemisi adımı!

Yayın Tarihi: 21 Temmuz 2024 Pazar 15:49:00

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2024 Pazar 15:49:00

Türkiye, enerji hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.

20 Temmuz Barış ve Özürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdikleri ziyareti tamamladıklarını söyleyen Erdoğan, "Bu tarihi günde Türkiye ile KKTC arasındaki sarsılmaz bağları bir kez daha vurguladık. Bundan 50 sene önce olduğu gibi bugün de ana vatan ve garantör devlet olarak Kıbrıs Türkünün yanındayız." dedi.

TÜRKİYE'YE YENİ DOĞAL GAZ GEMİSİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz üretiminde kullanılacak 300 metre boyunda, 58 metre genişliğinde yüzer gaz işletme platform gemisi alındığını açıkladı.

GKRY ve Yunanistan'ın Rum kesimindeki deniz üssü planına ilişkin soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesela yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak. 300 metre boyunda 58 metre genişliğinde. 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğalgazı üretecek bu platform belki orada 15-20 yıl kalacak. Adeta bir üs gibi. Önümüzdeki hafta yola çıkıyor ve Türkiye'ye gelecek. Zaten o üssü gördükleri zaman yeter onlara." dedi.