WhatsApp çalınır mı? CHP Sözcüsünün hesabı çalınmış!

Yayın Tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 19:57:00

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 19:57:00

CHP Sözcüsü Deniz Yücel WhatsApp hesabının çalındığını ileri sürdü. Yücel hesabının “kötü niyetli kişiler” tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Yücel “hesabımdan size gelen mesajların, aramaların ya da diğer iletişimlerin benden gelmediğini ve güvenli olmadığını bilmenizi isterim” dedi.

WHATSAPP NASIL ÇALINIR?

Uzmanlara göre çalınmaz. Çünkü diğer sosyal medya uygulamalarında mail adresi ve şifreyi bilmek söz konusu hesabı ele geçirmek için yeterli olurken WhatsApp için telefonun tamamen kontrol altına alınması gerekir. Bunun için de iki yöntemden söz ediliyor. Birincisi şifresi bilinen bir telefondaki uygulamayı WhatsApp Web üzerinden başka bir bilgisayara aktarmak. Telefondaki uygulamanın eşzamanlı olarak aktarılan bilgisayar üzerinden de kontrol edilmesini sağlamak. İkinci yol ise casus yazılım yükleyerek cep telefonunu bütünüyle ele geçirmek. Kötü niyetli kişiler size gönderdikleri mesaja casus yazılım yükleyebilir. Siz o mesajı tıklayınca da yüklenen yazılım sayesinde telefonunuz o kişilerin eline geçebilir.

WHATSAPP ÇALINIRSA NE YAPILMALI?

En kestirme yol hesabı silip yeniden yüklemek... Uzmanlara göre hesabınızı yeniden yüklemek için başka bir telefon numarası verdiğinizde casus yazılım diğer numarada kalacağı için saldırıyı boşa çıkarmış olursunuz.

ADIM ADIM YAPILACAKLAR

Cep telefonu operatörü ile temas kurup sim kart kilitlenmeli.

Böylece ele geçirilen numara devre dışında kalır.

Aynı numaraya sahip yeni bir sim kart çıkartılmalı.

Bu yeni sim kart sayesinde WhatsApp hesabına yeniden kavuşmak mümkün olabilir.

WhatsApp destek hattı olan [email protected] adresine "Kayıp/Çalıntı: Lütfen hesabımı devre dışı bırakın" yazılı mail atılmalı.

Mailde telefon numarasını da uluslararası kod ile birlikte yazmak gerekli.