Zor oyunu bozar… Facebook'tan geri vites!

Yayın Tarihi: 02 Ağustos 2024 Cuma 22:26:00

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2024 Cuma 22:26:00

META, İsmail Haniye'nin şehit edilmesi ile ilgili paylaşımlara sansür uyguladı. İnstagram'ın yanı sıra bir sansür de Facebook'tan geldi. Facebook bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın canlı yayınladığı Şehit İsmail Haniye için İstanbul'da kılınan cenaze namazı videosunu kaldırdı ve başkanlığın resmi hesabına 1 ay yayın yasağı getirdi. Gelen tepkiler üzerine ise Facebook, geri adım atmak zorunda kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı paylaşımı tekrar yayına alındı.

Bugün Ayasofya Camisi başta olmak üzere 81 ilde Şehit Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

FACEBOOK'TAN DİYANET İŞLERİ'NE SANSÜR

Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın canlı yayınladığı Şehit İsmail Haniye için İstanbul'da kılınan cenaze namazı videosunu yayından kaldırarak, canlı yayın yasağı getirdi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi hesabına da 1 ay paylaşım kısıtlama cezası verildi.

FACEBOOK GERİ ADIM ATTI

Facebook, gelen tepkiler üzerine ise geri adım attı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaşımını yayına aldı. Bu gelişmenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan paylaşım yaptı.

"SİLDİKLERİ HER MESAJI İFŞA ETMEYE DEVAM"

Orhan, "Kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine Facebook Diyanet İşleri Başkanlığımızın Şehid İsmail Haniye ile ilgili sildiği mesajı konusunda geri adım atmak zorunda kaldı. Facebook mesajı tekrar yayına alırken altına "Kamu farkındalığı için bu gönderiye izin verilmiştir" şeklinde saçma sapan bir gerekçe yazdı Sildikleri her mesajı ifşa etmeye devam" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN PAYLAŞIMI TEKRAR YAYINA ALINDI

Diyanet İşleri'ne sansür