Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler kimdir? Bahri İnceler kaç yaşında ve nereli?

Yayın Tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 15:11:00

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 15:11:00

Bahri İnceler, 2023 yılında kurduğı Sivil Toplum Örgütü Erkekleri Koruma Derneği'nin Başkanıdır. Erkekleri bir takım mağduriyetlerden korumak için açmış olduğu dernekte, genellikle çocuğunu göremeyen veya uzun süre nafaka ödemek zorunda kalanların haklarını savunmak adına çalışmalar yürütüyor. Peki Erkekleri Koruma Derneği başkanı Bahri İnceler kimdir? Bahri İnceler kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

ERKEKLERİ KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI BAHRİ İNCELER KİMDİR?

Asıl mesleği siber güvenlik uzmanlığı olan Bahri İnceler, uzun yıllar yurtdışında yaşadıktan sonra geldiği Savunma sanayi alanında çalıştı. Genç iş adamı, eşinden boşandıktan sonra yaşadığı "nafaka ve çocuğunu uzun süre görememe" mağduriyetleri sonrasında Erkekleri Koruma Derneği kurma kararı aldı.

Ardından toplumsal cinsiyet eşitliği ve erkek hakları konusunda çalışmalara başladı.

Bahri İnceler 1 erkek çocuk babasıdır. Sosyal medya hesabında 57 bin civarında takipçisi vardır.

2023 yılında kurulan Erkekleri Koruma Derneği, Ankara'nın Çankaya ilçesindedir.

Erkekleri Koruma Derneği, erkeklerin karşı karşıya kaldığı eşitsizliklerle mücadele eden, onların daha güçlü ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olan ve tüm cinsiyetlerin eşitliğini savunan bir kuruluştur.

Bahri İnceler, geçtiğimiz yıl çıktığı bir televizyon programında Erkekleri Koruma Derneği'nin kuruluş amacını anlattı.

İnceler, konuşmasında "Erkekleri korumak için öncelikle mağdur olmak gerekiyor. Ben bir mağdurum. Ve Türkiye'deki erkeklerin bir çoğu da kesinlikle mağdur. Ya da mağdur olmaya aday. 12 yıllık evliyken boşandım ve 1 yıl boyunca çocuğumu göremedim. Binlerce dolar nafaka ödemek zorunda kaldım. Derneğimize o kadar çok erkek geliyor ki. 1 gün evli kalıp nafaka ödeyen mi dersiniz, evladını göremeyen mi dersiniz?" ifadelerine yer verdi.