Miami'de hayatını kaybeden Ahu Tuğba kimdir?

Yayın Tarihi: 02 Eylül 2024 Pazartesi 11:08:00

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024 Pazartesi 11:08:00

Ahu Tuğba vefat etti. 69 yaşında olan sanatçı, son yıllarda çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Peki Ahu Tuğba kimdir ve sinema kariyerine nasıl başladı?

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, 69 yaşında vefat etti. Kemal Sunal, Cüneyt Arkın gibi pek çok önemli aktörle kamera karşısına geçen Ahu Tuğba, bir dönem şarkıcılık da yapmıştı. Peki Ahu Tuğba kimdir?

İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak 13 Ağustos 1955'te dünyaya gelen Ahu Tuğba, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu.

METİN ERKSAN TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ

Tuğba, yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifiyle sinemayla tanıştı.

Henüz ortaokuldayken sinema hayatına giren Tuğba, oyunculuk tutkusu için Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde okumakta olduğu İngiliz Dili Bölümü'ndeki öğrenimini yarım bıraktı.

Türk sinemasında 1970'lerin sonlarından itibaren tanınmaya başlayan ünlü oyuncu; "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" filmlerindeki rolleriyle hafızalara kazındı.

Tuğba, bir süre gazino sanatçısı olarak da gösteriler yaptı ve 1987'de "Buyur Gel/Mırnık" adlı bir müzik albümü çıkardı.

Kariyeri boyunca dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, Hakan Ural, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrolü paylaşan Ahu Tuğba, 2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara verdi.

Çeşitli televizyon programları da sunan Ahu Tuğba, bir süredir kızıyla Miami'de yaşıyordu.