Sakız gibi uzayan 4 Türk dizisi!

Yayın Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 17:24:00

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2024 Perşembe 17:24:00

Ekranın en sevilen dizileri arasında yer alan projelerin çoğu, uzun soluklu ve en az 4 sezonu garantilemiş işler oluyor. Fakat bunlardan bazıları, her ne kadar uzun soluklu olsalar da son sezonlarıyla bekledikleri başarıyı elde edememişlerdi.

Günümüz dizileri maalesef reytinglerde bekledikleri performansları sergileyemiyor ve erkenden final yapıyor. İki sezonu görebilen başarılı kabul edilirken, aralarında nadir de olsa uzun soluklu olabilenler çıkıyor. Ancak geçmiş dönem dizileri için böyle bir kaygı pek de mümkün değildi. Hepsi hemen hemen iki sezonu garanti ediyordu. Ne var ki içlerinde; bu uzunluğu bir zaman sonra sıkmaya başlayan diziler de yok değil.

1 - ÇOCUKLAR DUYMASIN

İlk 4 sezonu ve geri dönüşündeki ilk 2 sezonu ile çok sevilen dizi, Fox TV'de yayınlanan günlük dizi formatı ve Kanal D'de yayınlanan son 2 sezonuyla seyirciden geçer not alamamıştı. Oyuncuların ayrılıp yerlerine başka kişilerin getirilmesi de, buna etken olmuştu.

2 - YAPRAK DÖKÜMÜ

Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan dizi, reytingleri başarılı olduğu için tam 5 sezon sürdü. Ancak romanın konusundan o kadar çıktı ki, tüm orijinalliğini yitirdi. Öyle ki bir programında sanatçı Mehmet Ali Erbil de, bu konu üzerinden bir ironide bulunmuştu.

3 - BİZİM EVİN HALLERİ

Ferhunde Hanımlar dizisinin hemen ardından benzer kadroyla başlayan dizi, son sezonlarında beklenen ilgiyi göremedi. Öyle ki oyuncularının birçoğu da projeden ayrıldı. Dizi de entrika hikayesi işlemeye başlayınca, proje gördüğü ilgiyi kaybetmiş oldu.

4 - SİHİRLİ ANNEM

En sevilen fantastik dizilerin başında gelen Sihirli Annem, 5 sezonunun ardından günlük dizi olarak bir daha başlamıştı. Ancak hikayedeki değişiklik ve başka etkenler sonrası oyuncuları diziden ayrılmaya başlayınca ve dizi de eski tadı veremeyince, beklenen başarı gelemedi.