Çinli otomotiv devi Changan Türkiye'ye geliyor! Alsvin ile otomobil piyasası altüst olacak

Yayın Tarihi: 05 Temmuz 2024 Cuma 13:06:00

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2024 Cuma 13:06:00

Çinli otomotiv devi Changan'ın Türkiye'deki otomobil piyasasına giriş yapacağı uzun zamandır söyleniyor. Ayrıca Çin'in en uygun otomobil modellerinden biri olan Alsvin'in Türkiye'de uygun fiyattan satışa çıkartılacağı belirtiliyor. Peki, Changan Alsvin ne zaman gelecek ve ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

Changan otomotiv firması, Çin'in en büyük otomotiv firmaları arasında gösterilebiliyor. Ayrıca Alsvin modeli, Çin'deki uygun fiyatlı otomobil modelleri arasında gösterilebiliyor. Zira Türkiye'deki Fiat Linea ya da Renault Taliant gibi düşünülebilir.

ALSVİN İLE OTOMOBİL PİYASASI ADETA ALTÜST OLACAK

Lüks donanımdan uzak olan Changan Alsvin modelinin uygun fiyatı ile ön plana çıkacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra şık tasarımı ile birçok insanın dikkatini çekeceği tahmin ediliyor. Tüm bunların sonucunda ise, Changan Alsvin modeli Türkiye'ye gelirse, otomobil piyasasını adeta altüst edebilir.

Changan Alsvin otomobil modelinin en uygun avantajlarından biri, fiyatının uygun olması. Çin dışı bazı otomobil pazarlarında satışa çıkartılan Changan Alsvin modelinin Türkiye'ye de gelme ihtimali olduğu belirtiliyor.

ÇİNLİ OTOMOTİV DEVİ CHANGAN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Çinli otomotiv devi Changan, geniş bir ürün yelpazesine sahip. Ayrıca en dikkat çekici modellerinden biri, özellikle fiyatı nedeniyle Alsvin olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim Türkiye'ye de Alsvin modelinin 1.0 litrelik atmosferik bir motorla geleceği düşünülüyor. Ek olarak şehir içi kullanımlarında uygun olan otomobilin maksimum hızının saatte 150 km olacağı biliniyor.

Öte yandan söz konusu otomobilin lansmana özel olarak 600.000 TL'den satışa çıkartılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Türkiye'ye tahmini geliş tarihi henüz net olarak belirtilmiyor. İlerleyen zamanlarda tarihin açıklanacağı düşünülüyor. Ancak söz konusu fiyat, zamana ve ilgili otomotiv firmasının kararına göre tekrar değişiklik gösterebilir.

TÜRKİYE'DEKİ EN UCUZ ARABALAR

Çinli otomotiv devinin Türkiye'ye geleceği düşünülüyor. Ancak şu anda mevcut olan Türkiye'deki en ucuz araba modelleri de pek çok insanın dikkatini çekiyor.

Türkiye'deki en ucuz otomotiv firmalarından ikisi, Fiat ve Citroen olarak gösterilebiliyor. İşte söz konusu otomobiller ve fiyatları;

- Fiat Topolino, 449.900 TL'den satışa çıkartıldı.

- Fiat Topolino Plus, 479.900 TL'den satışa dahil edildi.

- Citroen Ami One Electric modeli, 439.000 TL'den satışa çıkartıldı. Ayrıca kampanyalı fiyatı 399.000 TL.