Ve Anderson Talisca transferi gerçek oluyor! Takıma güç katmaya geliyor

Yayın Tarihi: 25 Eylül 2024 Çarşamba 16:20:00

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2024 Çarşamba 16:20:00

Anderson Talisca, Süper Lig kulüplerinden Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anılmıştı. Ancak Süper Lig'de transfer sezonu kapandı ve Brezilyalı yıldız mevcut kulübünde kaldı. Öte yandan Suudi Arabistan basını, Anderson Talisca'nın yeni adresini duyurdu. Transferin detayları haberimizde…

Anderson Talisca, kariyerine Brezilya ekibi Bahia'da başladı. 2014 senesinde ise, Portekiz kulübü Benfica'ya transfer oldu. 2016 senesinde ise Türkiye'nin yolunu tuttu ve Süper Lig devlerinden Beşiktaş'a kiralık olarak imza attı.

Süper Lig'de gösterdiği başarılı performans ile başta siyah-beyazlı taraftarların dikkatini çeken Brezilyalı yıldız, pek çok farklı kulüp ile anıldı. 2018 senesinde Beşiktaş'tan Benfica'ya dönen Anderson Talisca, aynı yıl Guangzhou FC kulübüne kiralık olarak imza attı.

Devam eden süreçte ise Guangzhou FC kulübü, 19.20 milyon euro bonservis bedeli ile Brezilyalı yıldızı transfer etti.

2021 senesinde ise Anderson Talisca, Suudi Arabistan'ın yolunu tutarak Al Nassr kulübüne 8 milyon euro bonservis bedeli ile katıldı.

SÜPER LİG DEVLERİNİN TRANSFER GÜNDEMİNDEYDİ

Anderson Talisca, özellikle Süper Lig'de gösterdiği performans ile başta siyah-beyazlı taraftarlar olmak üzere Türkiye'deki birçok futbol tutkunu tarafından sevildi. Ayrıca yaz transfer döneminde Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anıldı.

Süper Lig'in yanı sıra 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu Botafogo kulübü de anıldı. Ayrıca Suudi Arabistan basınında çıkan habere göre, Brezilyalı yıldız için Botafogo ekibi transfer düğmesine bastı. Ancak Anderson Talisca'nın Al Nassr'daki yüsek maaşı transferi güçleştirdi.

ANDERSON TALİSCA İÇİN KATAR EKİBİ DEVREDE

Anderson Talisca, Brezilya Serie A ve Süper Lig kulüpleri dahil olmak üzere birçok farklı takım ile anılmıştı. Ancak yaz transfer döneminde mevcut kulübü Al Nassr'da kaldı. Öte yandan Suudi Arabistan basını, 30 yaşındaki tecrübeli futbolcunun adresini duyurdu.

Suudi Arabistan'da çıkan iddiaya göre, 2024-2025 sezonunda Al-Gharafa kulübü takımını güçlendirmek istiyor. Bu noktada Anderson Talisca transferi için devreye girdi. Ancak yaz transfer döneminde bu istek gerçekleşmedi.

Al-Gharafa, Katar Yıldızlar Ligi'nde halihazırda 4. sırada bulunuyor. Kış transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için tekrardan 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu için devreye gireceği öne sürülüyor.

Anderson Talisca cephesi ve Al-Gharafa kulübünün şartlarda anlaşması halinde, Brezilyalı yıldızın Katar ekibine imza atması bekleniyor.

SÜPER LİG PERFORMANSI

Brezilyalı futbolcu 2016-2017 senesinde Beşiktaş'ta forma giydi. Süper Lig'de 22 mücadeleye katılan tecrübeli isim, 13 gol ve 2 asist ile takımına katkı sağladı.

2017-2018 senesinde ise, Süper Lig'de toplam 33 mücadeleye katıldı. Sahada 2.689 dakika kalan Brezilyalı yıldız, 14 gol ve 7 asist ile Beşiktaş'a katkı sağladı.

2023-2024 SEZONU PERFORMANSI

Tecrübeli futbolcu 2023-2024 sezonunda; AFC ŞL Elemeleri, King's Cup, Saudi Pro League ve AFC Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Sahada 2.029 dakika kalan Brezilyalı yıldız, 25 gol ve 4 asist ile takımına katkı sağladı.

Ek olarak, Anderson Talisca'nın güncel piyasa değeri 13 milyon euro.